slika
1 od 1

Ledeni dvorac - Tarjej Vesos

2.650 dinFiksno

Sopot
Korišćeno
Dostupno odmah
1
0
pre 10 dana
Odgovara na 99% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Vanja online
Član od 21.02.2013.
kp izlog

Ledeni dvorac. Tarjej Vesos
tvrd povez
NOVA

Ledeni dvorac (1963) je roman koji Vesosa predstavlja na vrhuncu stvaralaštva. Knjiga govori o prijateljstvu između dve devojčice u pubertetskom dobu, Sis i Un.

Kada je jednog dana Un nestala, Sis dugu zimu provodi u borbi protiv zime u svojoj duši. Isprva, devojčice doživljavaju vezu koja se između njih stvara na način koji ne umeju da objasne. One su dve u jednoj i jedna u dve. Rešenje misterije Uninog nestanka skriveno je u obližnjim zaleđenim, čudesnim, zastrašujućim i predivnim vodopadima, koje meštani nazivaju ledeni dvorac.

Ovo je roman o osećanjima koja se bude, o samoći i otuđenosti od sveta, o tome šta znači biti dete i šta znači stajati na pragu odrasle svesti, i o onoj mračnoj pograničnoj zemlji u duši gde se raznorodne struje, snovi i nagoni bore za moć.

Klasik norveške književnosti XX veka, Ledeni dvorac se, uz Ptice (Dereta, 2016), smatra Vesosovim najznačajnijim delom. U pitanju je roman neobične poetske snage, koja je u dosluhu sa svojim književnim prethodnicima iz romantizma i moderne, ali u isto vreme je i velika inspiracija za generacije zapadnoevropskih pisaca koji će doći nakon Vesosa.

Prevod s norveškog Ratka Krsmanović Isailović

Prikaz knjige u časopisu Polja, na portalu Sinhro. rs

Kako je ovo jak roman, nimalo nalik drugima. Kako je samo jedinstven. Nezaboravan! Izuzetan! Doris Lesing

ID Oglasa: #166215978
Informacije

 

Možete poručiti putem poruke na sajtu ili pozvati: 062/862 81 02  Vanja

Pogledajte naš KP izlog https: //sajamknjiga. kpizlog. rs/

CENE knjiga su FIKSNE
Nemamo ****LIČNO**** preuzimanje.

Knjige šaljemo:

-cc paket , placanje pre slanja i knjige i postarine
- preporučena tiskovina; plaćanje pre slanja knjige i poštarine
- post expres plaćanje pouzećem

 

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.