slika
1 od 1

Pol Elijar - Pisma Gali 1924-1948.

390 din

Beograd
Korišćeno
Dostupno odmah
1
0
pre 9 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od jednog dana.
Djepeto
Član od 09.12.2011.
Svi oglasi

POL ELIJAR

PISMA GALI 1924-1948.

Predgovor - Žan-Klod Karijer

Prevod - Mirjana Bojić, Nada Bojić

Izdavač - Narodna knjiga, Beograd 

Godina - 1990

272 strana

24 cm

Edicija - Biblioteka Selecta

ISBN - 86-331-0212-9

Povez - Broširan

Stanje - Kao na slici, ima posvetu, tekst bez podvlačenja


"U svim velikim ljubavnim pričama svako nalazi svoju priču. Tako je i sa ovim pismima. Književna kritika će nam reći sve što treba da znamo o vezama, javnim i tajnim, koja ona imaju sa ostatkom dela. Mi, čitaoci, u njima srećemo čoveka koji nam govori, s upornošću, da je "bez ljubavi sve zauvek izgubljeno".

Bilo da je voleo Galu ili da je želeo da je voli čak i pre nego što ju je susreo i posle njihovog rastanka, bilo da je voli u svakom trenutku svog života - ali jedno ne isključuje drugo, naprotiv - bilo da je voli za "svu večnost", ova pisma nas približavaju onoj borbi protiv vremena u kojoj je Pol Elijar uvek odabirao ljubav kao glavno oružje. Samo ljubav, to nam često govori, ima tu moć da sjedini prošlost i budućnost, da ih pomeša i da ih pobedi. Snažna ljubav postoji van trajanja stvari i Gala je njena piramida. "Mislim na Vas kao na sudbonosnu svetlost svog rođenja. " Rođen je za nju i od nje. Ona je njegovo poreklo, njegova sudbina, ona je njegova sloboda, ona je jednostavno on sam. (Žan-Klod Karijer)"


Ako Vas nešto zanima, slobodno pošaljite poruku.

Paul Eluard Lettres à Gala

ID Oglasa: #166207312
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.