slika
1 od 1

Ščepan Tvardoh - Morfijum

550 dinFiksno

Sopot
Korišćeno
Dostupno odmah
2
0
pre 11 dana
Odgovara na 99% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Vanja
Član od 21.02.2013.
kp izlog

Ščepan Tvardoh - Morfijum
Odlično očuvana

529 strana

Konstanti Vileman, glavni junak ovog romana, ima ozbiljan problem: morfijumski je zavisnik, rastrzan između žene i ljubavnice, neostvareni umetnik, čije slike nikoga ne interesuju, i pritom, nije siguran da li je Poljak ili Nemac, a godina je 1939. i to bi moglo da ga košta života.

Dok je provodio vreme smucajući se u skupim odelima po varšavskim barovima, u društvu umetnika i hedonista, Konstanti je rasipao bogatstvo svoje majke koje ga je oduvek štitilo od stvarnosti. Međutim, oktobra 1939. nakon poraza Poljske situacija se menja, pa Konstanti mora da se suoči sa stvarnošću, koja je krhka i fragmentarna koliko i njegova ličnost koja se, kako se gomilaju izazovi, nezaustavljivo raspada. I dok se aktovi razuzdanih žena koje susreće nižu u apokaliptičnom pejzažu Drugog svetskog rata, Konstanti mora kroz rat, strast i morfijum da pronađe put ne samo do svog nacionalnog identiteta nego i do svoje muževnosti.

U ovoj maestralnoj studiji ljudske slabosti Tvardoh nam pruža životnog literarnog junaka koji se razvija u neobičnog, dvosmislenog, odbojnog i ciničnog lika s kojim se teško možemo poistovetiti, ali smo svim srcem uz njega.

Prevod sa poljskog: Jelena Jović

Prikaz knjige na blogu Bezimena književna zadruga

ID Oglasa: #166215426
Informacije

 

Možete poručiti putem poruke na sajtu ili pozvati: 062/862 81 02  Vanja

Pogledajte naš KP izlog https: //sajamknjiga. kpizlog. rs/

CENE knjiga su FIKSNE
Nemamo ****LIČNO**** preuzimanje.

Knjige šaljemo:

-cc paket , placanje pre slanja i knjige i postarine
- preporučena tiskovina; plaćanje pre slanja knjige i poštarine
- post expres plaćanje pouzećem

 

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.