slika
slika
1 od 2

Thomas Wolfe - Pogledaj dom svoj, anđele

390 din

Beograd
Korišćeno
Dostupno odmah
3
0
pre 10 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od jednog dana.
Djepeto
Član od 09.12.2011.
Svi oglasi

THOMAS WOLFE

POGLEDAJ DOM SVOJ, ANĐELE

Pogovor - Nikica Petrak

Prevod - Mate Maras

Izdavač - Liber, Zagreb 

Godina - 1981

528 strana

22 cm

Edicija - Američki roman u 10 knjiga

Povez - Tvrd

Stanje - Kao na slici, tekst bez podvlačenja


"Iako je Thomas Wolfe umro vrlo mlad (1900-1938), legenda o njemu kao o piscu koji se nije mogao zaustaviti kad bi jednom počeo pisati živa je još i danas. Njegovi rukopisi kamionom su odvoženi izdavaču, a zajednički rad s urednikom Maxwellom Perkinskom na definitivnoj redakciji teksta za roman Pogledaj dom svoj, anđele postao je također dijelom te legende.

Prvi od njegova četiri velika romana, Pogledaj dom svoj, andele, ujedno je i prvi dio jedne goleme autobiografske tetralogije. Wolfe nam priča o Americi koju ne poznamo, o Americi koju je sam sanjao, a lik glavnog junaka, Eugenea Ganta, koji iz uskih provincijskih prilika odlazi u svijet da u njemu postigne slavu, književni uspjeh i bogatsvo, postao je pravim predstavnikom neostvarivog američkog sna. Veoma nadaren, bujnog, nesuzdrživog načina pripovijedanja, Wolfe je svojim zaista poetskim načinom i velikim intenzitetom doživljavanja svijeta imao čitaoce oduvijek na svojoj strani. Iako mu je akademska kritika zamjerala opširnost i preveliku subjektivnost, te ne suviše čvrstu konstrukciju romana, nema sumnje da Wolfeove stranice pripadaju najboljim dostignućima američke proze prve polovice našeg stoljeća. "


Ako Vas nešto zanima, slobodno pošaljite poruku.

Tomas Vulf Look Homeward Angel

ID Oglasa: #166207149
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.