slika
1 od 1

Uzmi me za ruku Dolen Perkins Valdez

1.100 dinFiksno

Beograd | Stari grad
Kao novo - nekorišćeno
1
0
pre 31 dan
Odgovara na 96% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Biserka
Član od 07.02.2023.
Svi oglasi
 

 

Nadahnut stvarnim događajima koji su potresli američki narod, ovaj duboko potresni roman autorke Njujork tajmsovog bestselera Wench pripoveda priču o Afroamerikanki, medicinskoj sestri u Alabami u godinama posle segregacije, i otkriva užasnu nepravdu nanesenu njenim pacijentkinjama.

Montgomeri, Alabama 1973. Po završetku škole za medicinske sestre Sivil Taunsend ima velike planove da popravi uslove života pre svega u svojoj afroameričkoj zajednici. U Klinici za planiranje porodice u Montgomeriju namerava da pomogne ženama u donošenju odluka koje se tiču njihovih tela i života.

Međutim, kad u prvoj nedelji na poslu prašnjavim seoskim putem stigne do oronule kolibe s jednom prostorijom za život, sa užasom saznaje da su njene pacijentkinje devojčice od svega jedanaest i trinaest godina. Nijedna od sestara Vilijams nije ni poljubila dečaka, ali u pitanju su siromašne Afroamerikanke, što je socijalnim radnicima dovoljan razlog da skrenu pogled kad lekari obema devojčicama prepišu injekcije za sprečavanje trudnoće. Dok Sivil pokušava da se snađe na novom radnom mestu, Indija, Erika i njihova šira porodica postepeno joj prirastaju za srce, sve dok jednog dana pred vratima bolničke sobe ne sazna da se dogodilo nezamislivo i da za devojčice više ništa neće biti isto.

Nekoliko decenija kasnije, uz odraslu ćerku i uspešnu karijeru za sobom, doktorka Sivil Taunsend je spremna za penziju i želi da pronađe spokoj i ostavi prošlost za sobom. Ipak, postoje ljudi i priče koje se ne mogu zaboraviti. Koje se ne smeju zaboraviti.

Jer istorija se ponavlja kad je zaboravimo.

 

FORMAT: A5

POVEZ: MEK POVEZ

BROJ STRANA: 319

ID Oglasa: #165081689
Informacije

Slanje je isključivo kurirskom službom Postexpress. Cena dostave je 350 dinara.

Slanje isključivo nakon uplate.

Lično preuzimanje je moguće u Beogradu - Dubrovačka ulica na Dorćolu.

064/1196-845

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.