slika
slika
slika
slika
slika
1 od 5

Terror and Joy - The Films of Dušan Makavejev

4.500 din

Beograd
Korišćeno
Dostupno odmah
6
0
pre 13 dana
Odgovara na 88% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Ivica
Član od 17.11.2018.
Svi oglasi

Knjiga je kao nova - prodaje se u stanju kao na slikama
. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .
o knjizi:
Прва књига која испитује рад овог радикалног, утицајног филмског ствараоца. ..
Душан Макавејев је редитељ, учитељ и интелектуалац ​​чији се филмови укрштају са великим историјским и политичким преокретима у источној Европи – Другим светским ратом, уједињењем и распадом Југославије и падом комунизма. Субверзивни и дирљиви, његови филмови остају камен темељац за транскултурну и политичку кинематографију. У складу са интензитетом филмова, Лорраине Мортимер користи радикално интердисциплинарни приступ у овој првој критичкој анализи Макавејевог дела у дужини од књиге.

Лорeин Мортимер има дубоко разумевање Макавејевог филмског стваралаштва, и она илуструје и објашњава његове методе и циљеве са јасноћом, страшћу, полетом и смислом за хумор. Терор и радост (TERROR and JOY) ће вероватно подстаћи многе ретроспективне пројекције Макавејевог опуса, даља истраживања његових иновативних филмских структура и повећану пажњу његовом пионирском раду на курсевима о источноевропској кинематографији и теорији филма.

Ako imate nedoumica oko predmeta kontaktirajte me putem poruka.
ID Oglasa: #165935955
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.