slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 11

Lovači Tarot Jagd Tarock Piatnik ORIGINAL

2.900 dinFiksno

Valjevo
Kao novo - nekorišćeno
227
5
pre 7 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 15 minuta.
De Lipac online
Član od 12.02.2017.
kp izlog

Original Piatnik 1905 Jagd Tarock.   LOVAČKI MOTIV.

Komplet od 54 karte (nešto većih dimenzija od naših standardnih cca: 11,5 x 6,5 cm) koliko se uobičajeno koristi za igru ili proricanje u zemljama bivše Habzburške monarhije.  Tarock je ime velike porodice kartaških igara još od 1425. godine u vreme rane renesanse, što ga čini jednom od najstarijih tradicionalnih igara na kartama na svetu.

Tarot karte također se koriste za proricanje sudbine od kraja 18. veka. Odgovarajuće ezoterično značenje karata na nemačkom se takodje naziva tarot. Mnogi jezici imaju isti pojam za kartašku igru i tarot, posebno engleski i francuski.

Karte u boji imaju francuske slike, rimske brojeve i obično su ukrašene sa po dve žanrovske scene, poput karata „ Industrija i sreća“ , koje se uglavnom koriste u Austriji, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj i Sloveniji (naziv dolazi od prikazane stene na karti II („ sova orao“ ) s natpisom „ Industrie und Glü ck“ , na kojoj sedi carski orao). "Industrija" znači "naporan rad" (latinska industrija). Čovek bi mogao imati uspeha u životu uz "sreću i naporan rad".

Karte za igranje razlikuju se kako po prednjoj strani tako i po dizajnu stražnje strane. Zavisno od grafičkog uzorka na poleđini, razlikuju se "crvene munje", "ukrasi", "dijamanti" i  "LOVAČKI TAROT" itd.

Pogledajte fotografije, prodaju se karte koje su fotografisane. Poštanski troškovi nisu ukalkulisani u cenu.

KzP60

ID Oglasa: #130046581
Informacije

Uštedite kupujući više predmeta. Šaljemo sve u objedinjenom paketu – plaća se samo jedna dostava.

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.