slika
1 od 1

Carinski propisi Europske unije / Michael Lux

3.700 din

Beograd | Novi Bg.
Korišćeno
Dostupno odmah
32
1
pre 31 dan
Odgovara na 74% poruka, uglavnom u roku od 15 minuta.
Srdjan
Član od 31.10.2014.
Svi oglasi

Zagreb 2005. Tvrd povez, XXIV + 792 strane.
Napomena: u predgovoru, na tri strane tragovi grafitne olovke (uredno obeležen tekst); na predlistu pečat prethodnog vlasnika; ako se to izuzme, knjiga je odlično očuvana.
J4

 


Moja knjiga ” Guide to Community Customs Legislation” objavljena je 2002. godine u Bruxellesu, a temelji se na iskustvu koje sam od 1976. godine stekao u njemačkoj i europskoj carinskoj upravi, te na mom predavačkom i autorskom radu. Knjiga je istovremeno
• udžbenik, jer sukladno jedinstvenom sustavu uvodi u svrhu i područje primjene pojedine odredbe, prikazuje njihova načela i provedbu, kao i mogućnost ispravka pogrešaka te na koncu daje sažetak bitnog sadržaja,
• priručnik, jer objašnjava sve relevantne teme u vidu međusobnih referenca i pregleda, te zbog toga što dodatno sadrži pojmovnik sa stručnim izrazima, kao i popis odgovarajućih uredaba i smjernica,
• vježbenica, jer se uza svaku temu daju primjeri za vježbu (s rješenjima), koji su pretežno uzeti iz sudske prakse Suda EZ-a i drugih europskih izvora (npr. Priručnik carinske vrijednosti robe). U svrhu provjere vlastitog znanja također se mogu koristiti pojmovnik, pregledi i sažetci.
S obzirom na povezanost carinskog prava s ostalim propisima o uvozu i izvozu obrađuju se - iako manje detaljno - i sljedeća pitanja:
• zabrane i ograničenja kod uvoza i izvoza,
• naplata, privremena obustava plaćanja i povrat poreza na dodanu vrijednost kao i povrat posebnih trošarina kod uvoza i izvoza,
• izvoz robe za koju se dobiva povrat tuzemnih davanja pri izvozu (izvozni poticaji).
Ova knjiga nije znanstveno ďelo, već je napisana za buduće i sadašnje praktičare koji su kao porezni i carinski savjetnici ili odvjetnici u poduzećima za uvoz i izvoz, špedicijama i udruženjima, odnosno za one koji rade u državnoj upravi. No svakako treba proučiti i odgovarajuće zakone, prvenstveno zbog toga što su pojedini zakonski propisi uslijed velikog broja propisa i iznimaka, čestih izmjena propisa, ali i iz didaktičkih razloga u ovoj knjizi prikazani pojednostavljeno.
Iako se knjiga prvenstveno bavi pravom Zajednice i njegovim tumačenjem putem Suda EZ-a kao i ostalih tijela Zajednice, njemačka verzija ukazuje i na njemačke zakonske odredbe koje služe za dopunu ili provedbu tih propisa.

 

ID Oglasa: #95269544
Informacije

Zamolio bih vas da me ne kontaktirate za parkirane oglase.

Ne šaljem dodatne fotografije.

 

Hvala.

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.