slika
slika
slika
1 od 3

MOĆ NOVCA -Nil Ferguson ,NOVO

1.900 din

Beograd | Voždovac
Kao novo - nekorišćeno
Dostupno odmah
232
9
pre 54 dana
Odgovara na 65% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
Miroslav
Član od 08.12.2013.

Knjiga je NOVA.
MOĆ NOVCA - Novac i moć u savremenom svetu 1700-2000
Najl Ferguson


Žanrovi: Politika, Istorija, Biznis i ekonomija

Broj strana: 636
Pismo: Ćirilica
Povez: Mek
Format: 15x23 cm
Godina izdanja: 2012
Opis
Vodeća pretpostavka Moći novca glasi da ovi sukobljeni impulsi - radi jednostavnosti, nazovimo ih seks, nasilje i moć - pojedinačno ili zajedno, mogu da pregaze novac, ekonomski motiv. Naročito su često politički događaji i institucije dominirali ekonomskim razvitkom - i objašnjavaju njegov prilično neujednačeni trend. U skladu s tim, glavni zaključak knjige jeste da para ne vrti svet, ništa više nego što likovi u Zločinu i kazni delaju u skladu sa logaritamskim tablicama. Pre su politički događaji - a iznad svega ratovi - oblikovali institucije savremenog ekonomskog života. . . Štaviše, unutrašnji politički sukobi - ne samo zbog potrošnje, oporezivanja i zajmova, nego i zbog neekonomskih pitanja poput religije i nacionalnog identiteta - pokretali su evoluciju modernih kapitalističkih institucija: pre svega, parlamenta i partija.

Najl Ferguson je profesor političke i finansijske istorije na univerzitetu Oksford i gostujući profesor na Sternovoj Poslovnoj školi, na Univerzitetu Njujork. Autor je i knjiga Papir i gvožđe, Kuća Rotšild, Suze rata, Virtuelna istorija. Redovno piše za Književni dodatak Tajmsa i plodni je komentator savremene politike.

„ Vodeća pretpostavka Moći novca`, piše Najl Ferguson, „ glasi da ovi sukobljeni impulsi - radi jednostavnosti, nazovimo ih seks, nasilje i moć - pojedinačno ili zajedno, mogu da pregaze novac, ekonomski motiv. Naročito su često politički događaji i institucije dominirali ekonomskim razvitkom - i objašnjavaju njegov prilično neujednačeni trend. ` U skladu s tim, glavni zaključak knjige jeste „ da para ne vrti svet, ništa više nego što likovi u Zločinu i kazni delaju u skladu sa logaritamskim tablicama. Pre su politički događaji - a iznad svega ratovi - oblikovali institucije savremenog ekonomskog života. . . Štaviše, unutrašnji politički sukobi - ne samo zbog potrošnje, oporezivanja i zajmova, nego i zbog neekonomskih pitanja poput religije i nacionalnog identiteta - pokretali su evoluciju modernih kapitalističkih institucija: pre svega, parlamenta i partija. `

Precizirajući pitanje, na koje nastoji da odgovori u poslednjem poglavlju, da li su demokratske sile ranjive zbog smanjene vojne potrošnje, Ferguson dodaje još jedno: „ . . . zašto Sjedinjene Države danas ne mogu da budu više nalik na Ujedinjeno Kraljevstvo od pre sto godina? Jer, jedan od glavnih zaključaka knjige jeste da je dopuštanje nastavljanja ekonomske globalizacije bez rukovodeće imperije - rizično, i jednog dana može se prosuđivati kao budalasto odustajanje od odgovornosti. ` U tom kontekstu, za nas može biti posebno interesantno Fergusonovo razmatranje o tome koliko je koštalo „ od 1999. da se Srbi isteraju sa Kosova, a Albanci vrate na njega`, uključujući u cenu i to da će snage NATO morati da ostanu na Kosovu najmanje pet godina. „ Odgovor je - ne mnogo. ` Svega 7,7 milijardi funti, dok je cena operacije Pustinjska oluja iznosila 63 milijarde. On smatra da su, zato, visoku cenu svojim stradanjem platili srpski civili. Ipak, autor napominje da nije moguće „ opisati ishod rata na Kosovu kao nedvosmislenu pobedu NATO`.

⭐️Knjiga je NOVA. ✔️
0641367072

ID Oglasa: #56017902
Informacije
0616200039 Dušica

Slanje:   Državna POŠTA SRBIJE ,

Preporucena tiskovina, , POST EXPRES. .  


Knjige se šalju u razumnom roku od 2-7 dana

PRIHVATAMO REKLAMACIJU . po sledećem pravilu . . SVE troškove poštarine snosi KUPAC.

➡️ ➡️Šaljem u INOSTRANSTVO , , uplate preko
Pay Pal-a. , Western Uniona. . . .


➡️ ➡️ Viber , WhatsApp

+381641367072
+381616200039
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.