Oglas trenutno nije aktivan

Oglašivač je privremeno povukao oglašeno iz ponude.
Pogledajte slične oglase u grupi Knjige > Hobi, sport i razonoda

slika
slika
1 od 2

Positional play Poziciona igra

2.950 din

Niš
Kao novo - nekorišćeno
67
1
pre 3 dana
Dragan
Član od 29.11.2012.
Svi oglasi

Grandmaster preparation – Positional play- Poziciona igra

 

Druga od 6 knjiga, jedne od najprodavanijih serija u istoriji šaha - Grandmaster preparation ( Kako postati Velemajstor) - Pozicionajgra, je obavezno štivo svih šahista koji žele da postignu visoke domete kao i većine svetskih trenera, namenjeno klupskim igračima rejtinga barem 2300 i velemajstorima. Rad se zasniva da svi igrači koji teže da igraju na međunarodnom nivou, moraju da imaju određeni nivo pozicionog razumevanja.

U uvodu GM Jusupov daje lepo objašnjenje o razlici između velEmajstora i amatera, Velika je razlika u pozicionom razumevanju drevne igre.

U ovoj knjizi, GM Agard deli svoje principe u 3 koraka za pozicionu analizu, koje je primenjivao u radu sa jakim klupskim igralima i velemajstorima, kakobi im pomogao da usavrše svoje pozicono razumevanje i u kritičnom trenutku odaberu ispravan potez i odluku. Autor daje lagan system treninga, koji će poboljšati svačiju intuiciju i donošenje odluke u kritičnom momentu.

Nakon uvodnog dela i teme kojom objašnava njegov metod rada kroz 3 pitanje, slede glavne teme; Slabosti, Figure, Profilaksa, Zadaci za rešavanje i Rešenja.

GM Navara je u recenziji napisao: “ Poziciona igra nudi čitaocu 222 pozicije za rešavanje, uglavnom iz novije prakse i na top nivou. Te pozicije su raspoređene u 3 teme ( Slabosti, Figure i Profilaksa) pa čak i ako ne možete da rešite sve, biće vam od ogromne pomoći sam napor I trud tokom rešavanja! Uvažena je praksa da svi šahisti treba 30 minuta dnevno da rešavaju zadatke iz taktike, a dodatnih pola sata rešavanja zadataka iz Knjige Poziciona igra bi bilo jako korisno. ”

Knjiga ima 312 stranice, mek povez, na engleskom jeziku.

Autor je poznati dansko-škotski velemajstor, Jakob Agard, pisac nekoliko betselera i autor serije od 6 knjiga: Velemajstorska priprema ili Kako postati VM, jedne od najprodavanijih u istoriji šaha. Danac, GM Jakob Agard, živi u Velikoj Britaniji, bio je 2 puta prvak Škotske i jedan od osnivača jedne od najboljih izdavačkih kuća, sa sedištem u Škotskoj. Trener mnogih jakih šahista širom planete a pre epidemije je bio prepoznatiljiv po Šahovskim kampovima-trenerskim sesijama, nekoliko puta godišnje u Grčkoj, sa taletovanim šahistima iz celog sveta.

Šaljem brzom poštom ili drugom kurirskom službom, za Niš i okolinu moguća je lična dostava. Uplata je moguća na tekući račun, post-netom ili pouzećem. Dodatne informacije na mobilni telefon (Viber) : 065-8373409, e-mail: zivicd67@gmail. com, a moguća su informacije i pitanja na FB mesengeru. Možete zvati i na 064/3619444. Kod mene možete naručiti i preko virmana, za škole, klubove, firme. Šaljem i širom Balkana. Posedujem veliki izbor  satova, figura, tabli, torbi, suvenira… U ponudi imam i respektabilan izbor knjiga na engleskom, španskom, ruskom i skoro sva izdanja na srpskom jeziku, štampana u 21. veku.

ID Oglasa: #113463658
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.