slika
1 od 1

The Safest Grunfeld Reloaded

2.500 dinFiksno

Niš
Kao novo - nekorišćeno
11
0
pre 14 dana
Dragan
Član od 29.11.2012.
Svi oglasi

The Safest Grunfeld Reloaded

Knjiga daje kompletan repertoar za crne figure, protiv 1. d4 i varijacija Anti-Grinfeld sistema, baziranih na Engleskom otvaranju, Trompovskom, London sistemu i Semišu, nakon 1. d4 Sf6 2. c4 g6 3f3.

„ Ova knjiga je potpuno novo izdanje, originalnog The Safest Grunfeld iz 2011. godine. Ponovo sam proverio svoje redove i promenio svoje preporuke u skladu sa najnovijim razvojem teorije i mojim novim shvatanjima.

Posebno su poglavlja protiv Grinfelda u osnovi nova. Po mom mišljenju, vrhunski igrači su odavno izgubili nadu da će pronaći prednost u glavnim linijama i pokušaće rane devijacije. Anand je izabrao 3. f3 protiv Geljfanda, i 5. Ld2 protiv Karlsena. Zato sam posebnu pažnju posvetio Semiš pristupu sa dve različite pozicije. 3. .. Sc6 je manje proučavan i verovatno više isplativ sa praktične tačke gledišta, dok je 3. .. d5 u savršenom teorijskom obliku, ali zahteva više memorisanja.

Vođe belih figura često pokušavaju da izbegnu Grinfelda, uzdržavajući se od d4 ili c4. Dodao sam dodatno poglavlje o veoma aktuelnom napadu Trompovskog i Barija/Džobave u poslednje vreme.

Sistem 7. Lc4 u varijanti izmene, kao i Ruski sistem takođe su pretrpeli veliku rekonstrukciju. “ GM Aleksandar Delčev

Knjiga je koncipirana po principima koji su godinama pravilo kod Chess Starsa: Najpre ide Main Ideas-Glavne ideje, a autor se potrudio da da opis i pešačke strukture, zatim ide Step by step – teoretska linija. Uz teoretsku liniju ide kritična, komentarisana partija, na vrhunskom nivou, koja prati teoretsku liniju. Na kraju knjige je Index varijanata.

GM Aleksandar Delčev je član olimpijskr reprezentacije Bugarske i učesnik nekoliko olimpijada. Njegov  pick rejting je bio 2669! ! Autor je više knjiga, osvajač brojnih open turnira, vrlo cenjen trener u svetu, a u poslednje vreme se bavi organizacijom turnira.

 

Šaljem brzom poštom, ili običnom poštom, ukoliko uplatite pre slanja, onda je poštarina svega 200 dinara, a mogu poslati i AKS-om. Za Niš i okolinu moguća je lična dostava. Uplata je moguća na tekući račun, post-netom ili pouzećem. Dodatne informacije na mobilni telefon (Viber) : 065-8373409, e-mail: zivicd67@gmail. com, a moguća su informacije i pitanja na FB mesengeru. Možete zvati i na 064-3619444. Kod mene možete naručiti i preko virmana, za škole, klubove, firme. Šaljem i širom Balkana. Posedujem veliki izbor, satova, figura, tabli, torbi, suvenira… U ponudi imam i respektabilan izbor knjiga na engleskom, španskom, ruskom i skoro sva izdanja na srpskom jeziku, štampana u 21. veku.

ID Oglasa: #154826212
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.