slika
slika
1 od 2

Topovske završnice I -II tom

3.300 dinFiksno

Niš
Kao novo - nekorišćeno
92
1
pre 2 dana
Dragan
Član od 29.11.2012.
Svi oglasi

Enciklopedija šahovskih završnica II

Topovske zavrsnice I - II izdanje 2015. g.

Tvrdi povez, 512 stranica

Prvo izdanje ove knjige izašlo je 1985. godine i predstavljalo je pravu revoluciju u razvoju završnica: veliki broj primera na jednom mestu olakšavalo je snalaženje i obradu podataka. Od tada pa do danas ova je knjiga postala referentnim okvirom  za sve ostale knjige na ovu temu.

 

Drugo izdanje dolazi u pravo vreme, i opet, i pored kompjuterske revolucije i ovo izdanje je ocenjeno kao značajni događaj u šahovskom izdavaštvu.

Enciklopedija topovskih završnica sadrži više od 1930 primera i predstavlja najkompletniju knjigu o završnicama sa po jednim topom na tabli. Namena ove knjige sadrži se u naslovu “ enciklopedija” , što znači da je glavni cilj knjige pružanje što je moguće više informacija čitaocima o ovom tipu završnica.

 

Postoji velika razlika između prvog i drugog izdanja, i to ne samo u broju primera, već i u mnogo kvalitetnijoj analizi. Ispravljeno je vise od  500 primera i u mnogim pozicijama  date su sasvim nove analize. Veliki broj analiza je po prvi put objavljen u ovoj knjizi, što daje veliku vrednost knjizi.  Takođe, dodato je više od 200 novih primera iz savremene turnirke prakse, sa novim analizama.

Raspored materijala je jednostavan: primeri su podeljeni   prema vrsti materijala na tabli, tako da čitalac može veoma lako da se snađe i nađe traženi materijal.

Čitalac može da pristupi knjizi na više načina. Kao i svaku enciklopediju, nije potrebno čitati je od početka do kraja. Najbolji način je da potražimo pozicije koje nas interesuju i da ih nakon toga pogledamo detaljno.

Poseban značaj predstavlja deo u kome su obradjene pozicije sa 2 pešaka protiv jednog. Ovaj tip pozicija se često sreće u praksi, a ipak nije detaljno obrađen u dosadašnjoj literaturi. Enciklopedija daje veliki broj pozicija ovog tipa, tako da njihovo detaljno proučavanje može da donese veliku korist.

Veliki značaj ove knjige je i u tome da mogu da je koriste svi: od amatera do najboljih igrača sveta i svako može da nadje po nešto za sebe: od igrača praktičara, preko ljubitelja šaha i teoretičara, do onih koji  jednostavno žele da saznaju nesto više o ovoj temi. Posebni značaj ova knjiga ima za trenere koji u njoj mogu da nadju dosta korisnog materijala za svoj rad.

 

IM Petronijevic Zoran

Šaljem brzom poštom ili BEX-om, za Niš i okolinu moguća je lična dostava. Uplata je moguća na tekući račun, post-netom ili pouzećem. Dodatne informacije na mobilni telefon (Viber) : 065-8373409, e-mail: zivicd67@gmail. com, a moguća su informacije i pitanja na FB mesengeru. Kod mene možete naručiti i preko virmana, za škole, klubove, firme. Šaljem i širom Balkana. Posedujem veliki izbor  satova, figura, tabli, torbi, suvenira… U ponudi imam i respektabilan izbor knjiga na engleskom, španskom, ruskom i skoro sva izdanja na srpskom jeziku, štampana u 21. veku.

ID Oglasa: #71604112
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.