slika
slika
slika
slika
slika
1 od 5

Crna ruka

750 din

Sombor
Korišćeno
Dostupno odmah
7
0
pre 12 dana
Nebojša
Član od 27.01.2016.
Svi oglasi
Naslov: Crna ruka
Autor: Stefan Talti

Istinita priča o najsmrtonosnijem tajnom udruženju u istoriji Amerike.


Uzbudljiva priča o kriminalu, predrasudama, žrtvovanju i časti u Americi na početku XX veka.

U leto 1903. talas podmuklih zločina izazvao je paniku prvo u Njujorku, pa zatim u čitavoj Americi. Decu italijanskih doseljenika otimaju, a brojne žrtve nemilosrdno ubijaju. Bombe dižu u vazduh stambene zgrade. Sudije, senatori, bogati industrijalci, svi dobijaju pisma u kojima im se preti strašnom smrću. Jedini znak raspoznavanja počinilaca bio je simbol Crne ruke.

Između američke javnosti i bezakonja Crne ruke stajao je Džozef Petrosino. Čovek koga su zvali italijanski Šerlok Holms bio je beskompromisni i talentovani detektiv i majstor prerušavanja. Kako su zločini postajali sve bizarniji, Petrosino i njegov odred, sačinjen isključivo od Italijana, pokušavali su da razbiju to tajno kriminalno društvo pre nego što mržnja prema svim doseljenicima ne eskalira u katastrofu.

Veoma zanimljivo istraživanje burne i malo poznate epizode iz američke prošlosti. Washington Post

Napeto, žustro i dinamično. Newsday

Izdavač: Laguna
Godina izdanja: 16. avgust 2019.
Format: 13x20 cm
Povez: Mek
Pismo: Latinica
ISBN kod: 9788652133703
ID Oglasa: #166146677
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.