slika
1 od 1

Istorija Vizantije

2.000 din

Beograd
Korišćeno
Dostupno odmah
28
2
pre 10 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Corwin
Član od 21.08.2018.
kp izlog

Georgije Ostrogorski

 

 

Knjiga ima malo ostecenje dole levo na hrbatu koje je sanirano lepkom, inace neotvorena

 

Georgije Ostrogorski rođen je u Sankt-Peterburgu, školovao se u velikim univerzitetskim centrima Nemačke i Francuske. 1933. godine, nakon nekoliko godina profesure na univerzitetu u Vroclavu, doselio se u Srbiju, tadašnju Jugoslaviju. Dobio je mesto na Beogradskom univerzitetu, na Filozofskom fakultetu, Odeljenje za istoriju, gde je na predmetu Istorija Vizantije radio čitavog života. Osnovao je Vizantološki institut SANU, koji je, zahvaljujući njegovom ugledu, postao važna institucija svetske vizantologije.

Georgije Ostrogorski je napisao Istoriju Vizantije publikovanu 1963. godine u Monaku. Ha nemačkom jeziku izašla je u čuvenoj Milerovoj seriji „ Handbuch der Altertumswissenschaft“ . Ovo delo ima nekoliko srpskih izdanja, a prevedeno je i na sve svetske jezike i danas se još uvek smatra jednim od najsveobuhvatnijih jednotomnih pregleda vizantijske istorije. U svojim mnogobrojnim delima proučavao je gotovo sve vidove života Vizantije: političku istoriju, socijalno-ekonomsku istoriju, istoriju ideja i odnose sa slovenskim svetom.  

ID Oglasa: #143459188
Informacije

Preuzimanje:

-lično u Zemunu po dogovoru
- nakon uplate na TEKUĆI RAČUN po dogovoru, post expresom; trošak poštarine snosi kupac
- ne šaljem pouzećem

 

 

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.