slika
1 od 1

Mesalina Kargil Martin Onor

1.100 dinFiksno

Beograd | Stari grad
Kao novo - nekorišćeno
1
0
pre 30 dana
Odgovara na 96% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Biserka
Član od 07.02.2023.
Svi oglasi

Šokantna i skandalozna priča o Mesalini – trećoj ženi cara Klaudija – jednoj od najkontroverznijih žena rimskog sveta. Sladostrasna slika carice Mesaline kao okrutne, grabljive i seksualno nezasite spletkarošice, koja potiče iz dela muških istoričara kao što su Tacit i Svetonije – duboko je ukorenjena u zapadnom narativu.

U ovoj knjizi klasičarka Onor Kargil-Martin stavlja na probu taj tradicionalni narativ. Najpre proučava Mesalinin život onakav kakvog su ga preneli primarni izvori, zatim koristi materijalne i posredne dokaze da rekonstruiše svaki aspekt Mesalininog karaktera: političarke, supruge, preljubnice i prostitutke. Naposletku istražuje kako je potomstvo pamtilo Mesalinu, da li kao umetnicu i muzu, sledbenicu obespravljenih paganskih žena, ili kao simbol sladostrašća, kako je portretisana u literaturi i na filmu.

Kargil-Martin ne teži da ponovo napiše ceo Mesalinin životopis, niti da spase njen ugled, već želi da sagleda njen život u kontekstu vremena u kojem je živela i da povrati humanost životnoj priči prethodno definisanoj strujama visoke politike i patrijarhata.

 

 

FORMAT: A5

POVEZ: MEK POVEZ

BROJ STRANA: 352

ID Oglasa: #165082115
Informacije

Slanje je isključivo kurirskom službom Postexpress. Cena dostave je 350 dinara.

Slanje isključivo nakon uplate.

Lično preuzimanje je moguće u Beogradu - Dubrovačka ulica na Dorćolu.

064/1196-845

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.