slika
1 od 1

ZABORAVLJENI HOLOKAUST Pokolj Cigana Christian Bernadac

500 din

Šabac
Korišćeno
2
1
pre 11 dana
Odgovara na 92% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
Svastarnica
Član od 25.06.2009.
kp izlog

07451) ZABORAVLJENI HOLOKAUST Pokolj Cigana , Christian Bernadac , Globus Zagreb 1981 ,
O strahotama nacističkih tvornica smrti, o koncentracionim logorima diljem Evrope pisalo se mnogo, ali potpuna istina o tom najmračnijem dijelu ljudske povijesti još nije predočena. Pa ipak, naziru se barem konture, stradanja nedužnih postala su pojam. U svemu tome, međutim, patnje Roma ostale su na periferiji, potisnute zanimanjem za stradanja drugih i zaboravljene prešutnim dogovorom što korijene vuče iz dubokih predrasuda, iz relikata rasizma i netolerancije. Romi su bili stoljećima odbacivani, dočekivani neprijateljski prilikom svakog pokušaja da se približe društvu, klevetani i sumnjičeni da su kradljivci i zločinci, vračari i urokljivci, koji samim svojim pogledom mogu nanijeti zlo. Ipak, patnje Roma kulminirale su za vrijeme drugoga svjetskog rata. Nacisti su im prijetili, mučili ih u logorima, nastojali ih istrije biti steriliziranjem - upotpunjujući tako programe što su ih civilizirane zemlje pripremale za “ rješenje pitanja nomada“ . Christianu Barnadacu pripada zasluga što je prvi smogao hrabrosti da progovori o temi koja je u njegovoj zemlji - slobodarskoj Francuskoj bila gotovo tabu. Njegova kronika djeluje uzbudljivije od bilo kakvog literarnog djela osavljajući dubok i porazan dojam, izazivajući crvenilo stida na našim licima.
tvrd povez, format 14 x 20,5 cm , zaštitni omot, latinica, 413 strana

ID Oglasa: #166225674
Informacije

Комуникација искључиво преко порука сајта Купујем продајем. Не шаљем поузећем члановима без рејтинга или са негативним оценама због непреузимања пошиљки. Сви артикли се могу преузети лично у Шапцу на адреси краљице Марије број 5 у термину по договору.  

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.