slika
1 od 1

Prva i poslednja - Muharem Pervic

600 din

Beograd | Palilula
Korišćeno
Dostupno odmah
4
0
pre 13 dana
Odgovara na 99% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
Jovanovic
Član od 15.07.2016.
Svi oglasi

Rende
2016.
mek povez, strana 213

 

Nova

 

Ako i nije namerno, Muharem Pervić ovim rukopisom kao da ispunjava jedan od zaveta Ive Andrića: Lepoje da izapisca ostane nešto u fioci, da podseti svet na njega, i posthumno!
Prva i posiednja je knjiga-krik, podignut u nevremenu, saopšten na najiskreniji način i efektno: bačeni smo sa palube, mi intelektualci ne možemo ništa, niko nas ne čuje niti vidi. A tekstovi izlaze, neki Ijudi čitaju, pa se ili teše, ili spremaju za otpor.
Pervićevo pisanje najbliže je klasičnom Montenjevom ispovedanju, na izvoru nazvanom esej. Vrednovanje te vrste ispove-danja ostavljeno je, po dobrim običajima, čitaocima i - istoriji. Svedočanstava kao što je Pervićeva knjiga Prva i poslednja nema mnogo, ili ih nema uopše.
Uistinu, knjiga koja traži lepog truda, koji će se još lepše, nenadoknadivo isplatiti.

Mirko Miioradović 

ID Oglasa: #146857015
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.