slika
1 od 1

Tradicija prosvećenosti i prosvećivanja u srpskoj periodici

990 din

Beograd
Kao novo - nekorišćeno
1
0
pre 11 dana
Odgovara na 98% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Vlada&Radovan
Član od 26.04.2012.
Svi oglasi

Tradicija prosvećenosti i prosvećivanja u srpskoj periodici
Institut za Knjizevnost Beograd 2012g. /449 str.
Mek povez, knjiga odlično očuvana, kao nova.
-"Zbornik je rezultat rada na projektu „ Uloga srpske periodike u formiranju književnih, kulturnih i nacionalnih obrazaca“ i vid obeležavanja dvestogodišnjice smrti Dositeja Obradovića.
Nastao u godini obeležavanja dvestogodišnjice Dositejeve smrti, zbornik je rukovođen težnjom da se prosvetiteljski pokret i epoha prosvećenosti, najčešće gotovo personifikovani u Dositejevom liku, predstave u širem kontekstu, a tradicija prosvetiteljskih ideja istraži na planu javne misli i delanja.
Hronološki, zbornikom je obuhvaćen period od anticipacija ovog korpusa ideja u preddositejevskoj epohi, pre konstituisanja pune doktrine prosvećenosti (Orfelinov Magazin, 1768), do odjeka u avangardnim publikacijama između dva svetska rata i u tradiciji marksističke misli pedesetih godina 20. veka". ..
vrt6

ID Oglasa: #160654101
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.