slika
1 od 1

Biogennlie Aminli B Klinike

200 din

Zrenjanin
Korišćeno
Dostupno odmah
90
1
pre 45 dana
Odgovara na 99% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
princV online
Član od 14.01.2014.
kp izlog
biogeni amini na ruskom tvrd povez

Neki od prominentnih primera biogenih amina su:

  • Histamin - supstanca proizvedena iz aminokiseline histidina koja dejstvuje kao neurotransmiter koji posreduje uzbuđenje i pažnju, kao i proinflamatorni signal oslobođen iz mast ćelija u odgovoru na alergijske reakcije ili oštećenje tkiva. Histamin je isto tako važan stimulant HCl sekrecije želuca putem histaminskog H2 receptora.
  • Tiramin - supstanca koja je nađena u mnogim namirnicama, i koja je asocirana sa povećanim krvnim pritiskom i glavoboljama.
  • Serotonin - neurotransmiter centralnog nervnog sistema koji učestvuje u regulaciji raspoloženja, sna, apetita, i seksualnosti.
  • Tri kateholaminska neurotransmitera:
    • Norepinefrin (noradrenalin) - neurotransmiter koji učestvuje u regulacija spavanja i budnosti, pažnje, i hranjenja, kao i hormon stresa koji oslobađaju adrenalne žlezde koji reguliše simpatički nervni sistem.
    • Epinefrin (adrenalin) - adrenalni hormon stresa, kao i neurotransmiter prisutan u niskim nivoima u mozgu.
    • Dopamin - neurotransmiter koji reguliše motivaciju, nagrada, zavisnost, pojačavanje navika, i koordinaciju tjelesnih pokreta.
  • Triptamin - monoaminski alkaloid nađen u tragovima u mozgu sisara, i za koji se smatra da ima ulogu neuromodulatora ili neurotransmitera.

k3
ID Oglasa: #53406665
Informacije
cena nekih artikala je sklona promeni jer  zavisi od uvoznika i dobavljaca, svakako u slucaju promene obavezno obavestavamo pre slanja, isto vazi i o trenutnoj dostupnosti artikla
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.