slika
slika
1 od 2

Korišćenje vremena u Republici Srbiji, 2012.

400 dinFiksno

Sopot
Korišćeno
Dostupno odmah
3
0
pre 13 dana
Odgovara na 99% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Vanja
Član od 21.02.2013.
kp izlog

Korišćenje vremena u Republici Srbiji,
veliki format
160 strana
2012g
Odlično očuvana
ilustrovana

Glavni cilj Istraživanja o korišćenju vremena (IKV), jeste da se dobiju informacije o tome kako stanovnici Republike Srbije provode vreme tokom 24 časa. Osnovni instrument istraživanja je bio dnevnik u koji su članovi domaćinstva starosti 15 i više godina unosili aktivnosti koje su obavljali, kao i vreme koliko i kada su proveli u navedenim aktivnostima.

Prikazani podaci odnose se na sva anketirana lica u Republici Srbiji i predstavljaju prosečno vreme koje je provedeno u navedenoj aktivnosti. Radi lakšeg predstavljanja podataka IKV, aktivnosti u tabeli su grupisane u šest glavnih grupa aktivnosti: plaćeni posao, neplaćeni posao, učenje, lične potrebe, slobodno vreme i ostale aktivnosti (neodređene aktivnosti i ostala putovanja).


Podaci pokazuju da stanovnik Republike Srbije u proseku provede tri sata u plaćenim poslovima (3:08). Ali, žene, u proseku, u plaćenim poslovima provode malo manje od dva i po sata (2:23), a muškarci sat i po duže od njih (3:57), odnosno skoro četiri sata. Kada su u pitanju plaćeni i neplaćeni poslovi, stanovništvo provodi isto vreme i u plaćenim, i u neplaćenim poslovima (3:08), ali su prisutne i veće rodne razlike. Tako žene u neplaćenim aktivnostima u proseku provedu malo više od četiri sata (4:09), dok se muškarci neplaćenim poslovima bave dva sata (2:03), odnosno duplo manje od žena.

ID Oglasa: #158409150
Informacije

 

Možete poručiti putem poruke na sajtu ili pozvati: 062/862 81 02  Vanja

Pogledajte naš KP izlog https: //sajamknjiga. kpizlog. rs/

CENE knjiga su FIKSNE
Nemamo ****LIČNO**** preuzimanje.

Knjige šaljemo:

-cc paket , placanje pre slanja i knjige i postarine
- preporučena tiskovina; plaćanje pre slanja knjige i poštarine
- post expres plaćanje pouzećem

 

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.