slika
slika
slika
1 od 3

Ptice Jugoslavije R. Obradović

2.000 din

Šabac
Korišćeno
2
0
pre 11 dana
Odgovara na 91% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
Svastarnica
Član od 25.06.2009.
kp izlog

62296) PTICE JUGOSLAVIJE , R. Obradović , Sombor 1998 , Pregled gnezdarica ,
`U Jugoslaviji je veoma malo literature objavljeno o pticama. One budu obično obrađene u raznim enciklopedijama (najčešće prevodi sa stranih jezika) kao deo životinjskog sveta. Retke su knjige kojima je osnovna i glavna tema ptice i ptičji svet. Obradovićeva knjiga je jedna od retkih sa ovom temom u našoj zemlji. Ona nam je potrebna da dođemo do ovih osnovnih i drugih saznanja. Knjiga `Ptice Jugoslavije` je trebala da vidi svetlo dana mnogo ranije. Ona je namenjena širim krugovima prirodnjaka, a poslužiće se njom i stručni ljudi te oblasti. Pored gnezdarica u Jugoslaviji se javljaju i ptice selice i lutalice u broju od oko 150 vrsta. U celini znači da kod nas ima blizu 400 vrsta ptica što stalno prisutno što retko ili povremeno. Poznato je da u Evropi ima oko 630 vrsta ptica. Ove brojke nas dovode do saznanja da s pravom možemo biti ponosni na našu bogatu ptičju faunu. Ova činjenica nas nadalje i obavezuje da još većom pažnjom zaštitimo i sačuvamo postojeći ptičji svet, kako bi u njima mogli uživati i buduće generacije zaljubljenika prirode. `.

Bela Kanjo-dugogodišnji saradnik zavoda za ornitologiju i prirodnjačkog muzeja u Beogradu. Objavljuje svoja opažanja u ornitološkim časopisima.

mek povez, format 13,5 x 19,5 cm , ilustrovano, posveta autora na unutrašnjoj strani naslovne korice , 120 strana

ID Oglasa: #166128799
Informacije

Комуникација искључиво преко порука сајта Купујем продајем. Не шаљем поузећем члановима без рејтинга или са негативним оценама због непреузимања пошиљки. Сви артикли се могу преузети лично у Шапцу на адреси краљице Марије број 5 у термину по договору.  

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.