slika
1 od 1

Gospođa tužiteljica Carla Del Ponte

500 din

Šabac
Korišćeno
4
0
pre 10 dana
Odgovara na 91% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
svastarnica
Član od 25.06.2009.
kp izlog

49095) GOSPOĐA TUŽITELJICA , Carla Del Ponte i Chuck Sudetic , Buybook Sarajevo 2008 , Široj međunarodnoj javnosti Carla Del Ponte postala je poznata u vrijeme kad je kao glavna tužiteljica Švicarske počela progoniti sicilijansku mafiju. Godine 1999. odazvala se pozivu Ujedinjenih naroda i postala glavna tužite jica Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju i Ruandu. Na svom novom položaju Del Ponte se izravno sučeljavala s genocidom i zločinima protiv čovječnosti, trudeći se privesti pravdi najistaknutije pojedince odgovorne za masovna nasilja u Ruandi, Bosni i Hercegovini. Hrvatskoj i na Kosovu.
Ova su dva suda bez presedana u povijesti čovječanstva. Oni djeluju na granici podjele između nacionalnog suvereniteta i odgovornosti pred međunarodnom zajednicom, u sivoj zoni između pravosuđa i politike, u uvelike novom i tužiteljima i sucima nepoznatom i neistraženom području. Riječ je o području čiji prirođeni stanovnici - politički lideri i vojnici, diplomati i špijuni - smatraju da smiju nekažnjeno činiti nezapamćene zločine na širokoj osnovi. To je područje ispresijecano nečim što Del Ponte naziva muro di gomma - „ gumenim zidom` - posluživši se metaforom koja najpreciznije opisuje taktiku kojom se dužnosnici raznih vlada koriste u nastojanju da prikriju svoju nespremnost da se suprotstave kulturi nekažnjivosti koja osobama odgovornim za neopisiva nasilja omogućuje da prođu nekažnjeno.
mek povez, format 15,5 x 23,5 cm , latinica, 370 strana

ID Oglasa: #153184809
Informacije

Комуникација искључиво преко порука сајта Купујем продајем. Не шаљем поузећем члановима без рејтинга или са негативним оценама због непреузимања пошиљки. Сви артикли се могу преузети лично у Шапцу на адреси краљице Марије број 5 у термину по договору.  

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.