slika
slika
1 od 2

Praktično pčelarstvo - Todorović

1.600 din

Novi Sad
Kao novo - nekorišćeno
Dostupno odmah
12
1
pre 14 dana
Bojan
Član od 08.03.2013.
Svi oglasi

Knjiga u odličnom stanju, kao nova, iz lične kolekcije.

 

Praktično pčelarstvo - Vojin Todorović, dr Dušan Todorović

 

Izdavač: Algoritam
Povez: Tvrd
Pismo: Ćirilica
Broj strana: 419
Format: 13x20 cm

 

Pred vama je fototipsko izdanje knjige „ Praktično pčelarstvo“ , priručnika koji je svojevremeno doživeo osam izdanja i stekao popularnost širom bivše Jugoslavije. Autori Vojin Todorović i dr Dušan Todorović, i sami pčelari, opisali su najvažnije aktivnosti u pčelinjaku i dali savete za uspešnu proizvodnju meda. Nadamo se da će ovo izdanje „ Praktičnog pčelarstva“ naići na dobar prijem kod nove generacije pčelara.

 

Knjiga je podeljena na tematske odeljke. Prvi deo, Život pčela, upoznaje nas sa medonosnom pčelom i pčelinjim društvom, uz poseban osvrt na anatomiju i fiziologiju pčele. Ovaj deo knjige govori i o organizaciji pčelinjeg društva: o saću, pčelinjem leglu i pčelinjoj hrani. Za pčelare je od velikog značaja i to kako se odvija život i rad pčela u toku godine, budući da od ovoga zavise poslovi koji se obavljaju u pčelinjaku.

 

Drugi deo, Pčelinja paša, opisuje najvažnije medonosne biljke sa prostora bivše Jugoslavije. Rentabilnost pčelarstva upravo zavisi od poznavanja medonosnih biljaka koje pčelama daju glavnu i dopunsku pčelinju pašu. Rasprostranjenost ovih biljaka ima veliki uticaj na pravilan odabir mesta za pčelarenje.

 

Naredni odeljak, Košnice i pčelarski pribor, pun je ilustracija i korisnih shema koje su pogodne za samostalnu konstrukciju različitih tipova i delova košnica. Takođe je dat i opis najvažnijeg pčelarskog pribora, kao što su hranilice i pribor za uzimanje meda i ceđenje voska.

 

Radovi u pčelinjaku je odeljak koji daje savete o osnivanju pčelinjaka i važnim radovima u toku godine. Detaljno su obrađeni prolećni, letnji i zimski radovi u pčelinjaku, kao što su: nameštanje satnih osnova, puštanje pčela u medište, oduzimanje i istresanje meda, zamena matica, seoba pčela na pašu, priprema pčelinjeg društva za zimu i drugi važni radovi u pčelinjaku.

 

Naredni odeljak, Pčelinji proizvodi, daje praktične savete za proizvodnju i čuvanje meda i mleča. Isto tako, opisuje se prikupljanje i čuvanje cvetnog praha – polena i propolisa. Ovaj odeljak daje i praktične savete za topljenje i ceđenje voska.

 

Poslednji deo, Bolesti i štetočine pčela, opisuje najčešće bolesti pečlinjeg legla i odraslih pčela. Takođe se opisuju i neprijatelji pčela kao što su voskov moljac, pčelinja vaš i mnogi drugi. Odeljak će vam pomoći da zaštitite pčelinjak od opasnosti i da suzbijete bolesti i štetočine pčela ukoliko se pojave.

 

Lično preuzimanje moguće u Novom Sadu.
Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno mi pošaljite poruku.  

ID Oglasa: #165945383
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.