slika
slika
1 od 2

Donošenje zakona / Dragoslav Jovanović

700 din

Beograd | Novi Bg.
Korišćeno
Dostupno odmah
2
0
pre 10 dana
Odgovara na 73% poruka, uglavnom u roku od 15 minuta.
Srdjan
Član od 31.10.2014.
Svi oglasi

Donošenje zakona od Dragoslava Jovanovića 

 

Beograd 1923. Mek povez, ćirilica, nerasečen tabak (knjiga je nečitana), 195 strana.

Knjiga je, za godine, je odlično očuvana.

Ods1 

 

Ova rasprava je drugi deo moga rada o zakonu, čiji je prvi deo, koji govori o pojmu zakona, primljen od strane beogradskog pravnog fakulteta kao doktorska teza.  

  Kod izlaganja pojedinih radnja u postupku po kome se donose zakoni, ja sam iznosio i ocenjivao razna mišljenja stranih i naših autora o pojedinim pitanjima kao i propise stranih zakonodavstava. Glavni mi je cilj, međutim, bio da izložim i objasnim propise raznih naših Ustava i zakona koji se odnose na donošenje zakona. Time sam na jedno mesto prikupio i sredio materijal koji je rasturen u 64 Zbornika zakona i uredaba, u Srpskim i Službenim Novinama i drugim zvaničnim i privatnim zbornicima i zbirkama zakona. Mestimice sam ukazivao i na neke nedostatke našeg zakonodavstva i izložio kako bi ih trebalo ispraviti i izbegavati u buduće.

U zasebnoj glavi govorio sam o pogreškama u zakonima zbog toga što se one u poslednje vreme često javljaju, a njihovo ispravljanje ne vrši se kako treba. U poslednjoj glavi govorio sam o oceni ustavnosti zakona od strane suda, jer je ona u vezi sa proglašavanjem zakona.

21 maja 1923, Beograd.

D. B. J.

Iz predgovora 

 

 

ID Oglasa: #166220135
Informacije

Zamolio bih vas da me ne kontaktirate za parkirane oglase.

Ne šaljem dodatne fotografije.

 

Hvala.

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.