slika
1 od 1

Nedostojan je onaj koji se smatra dostojnim

350 dinFiksno

Beograd
Novo
3
0
pre 56 dana
Чувари - Маран ата
Član od 13.03.2024.
kp izlog

Недостојан је онај ко себе сматра достојним 

--------------------------- 

Аутор:  игуман Нектарије (Морозов)
Издавач:  Манастир Михољска превлака
Година издања:  2011.
Страна:  113
Повез:  меки
Писмо: ћирилица 

--------------------------- 

Догађа се да човек много пута дође на исповест и да се сваки пут каје за један те исти грех. Он се заиста искрено каје, али просто нема снаге да тај грех не понавља, нити је довољно одлучан у томе. Господ му шаље Своју помоћ управо због тог кајања и истрајности.

 

Неки човек упорно је долазио у цркву, падао на колена пред Спаситељевом иконом и горко се кајао због тешког греха који је стално понављао. Душа му је до те мере била измучена да је једног дана рекао: „ Господе, уморио сам се од тог греха и никад га више нећу поновити. Позивам Те да будеш сведок на Страшном суду да у мом животу од данас неће постојата тај грех. “ Након тога изашао је из цркве и после извесног времена поново пао у исти тај грех. Поново је дошао у цркву, клекнуо и горко се покајао због свог пада. У том положају, ту испред иконе је умро.

 

Светом Амфилохију је било откривено да је Господ помилиовао тог човека. Ђаво је упитао Господа: „ Како можеш да га помилујеш? Зар Ти није много пута обећао да више неће понављати грех, зар те није и самога позвао да будеш сведок и зар те није сваки пут обмануо? “ На то му је Бог одговорио: „ Ако си га ти као човекомрзац, након његовог обраћања мени, толико пута примио назад, како онда ја да га не примим? “ – Игуман Нектарије (Морозов)

ID Oglasa: #164421010
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.