slika
1 od 1

PUTNIK PO SVETOJ GORI Boris Subašić

400 din

Šabac
Korišćeno
3
0
pre 14 dana
Odgovara na 92% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
Svastarnica
Član od 25.06.2009.
kp izlog

62310) PUTNIK PO SVETOJ GORI , Boris Subašić , Novosti Beograd 2019 , “ Veliki putevi koji preobražavaju čoveka neopaženo se privlače pod stopala putnika, kada je on spreman da krene po njima.
Čitajući zapise starih svetogorskih poklonika i razgovarajući sa savremenim putnicima po Atosu shvatio sam da je svaki od njih imao sopstvenu stazu do njega.
Svako ko je bio na Svetoj Gori želi da joj se vrati bar još jednom. Zato Atos opstaje duže od milenijuma, zemlja bez žena i dece, koja nikada nije ostala bez stanovnika.
Svetogorski poklonik može da dobije najviše četiri dana boravka na Atosu tokom jedne posete. To je kratko vreme, ako se meri časovnikom i kalendarom. Ali, na Svetoj Gori vreme je veoma relativan pojam. U praksi to izgleda otprilike ovako: u Karulji sam upoznao oca Makarija u avgustu 2015. a kada smo se mimoišli u luci Dafni u maju 2016. on je srdačno uzviknuo: `Opet ti! Hajde svrati, od sutra sam u Karulji`, kao da smo komšije koje se nisu videle jedan dan. Obećao sam, ali događaji su me odveli na drugu stranu i nisam uspeo da ga posetim. Kada smo se videli 2018. prekoreo me je: `Pa gde si ti, čoveče, što nisi svratio! `
Brojčanik sata Atosa umesto crtica i cifara ima slike ljudi, predela i neba.
Voleo bih da ova knjiga bude korisna kao što je koristan dobar pešački štap: podrška na klizavoj nizbrdici, uporište na opasnom usponu”
mek povez, format 14,5 x 20,5 cm , ilustrovano, ćirilica, 255 strana

ID Oglasa: #165980095
Informacije

Комуникација искључиво преко порука сајта Купујем продајем. Не шаљем поузећем члановима без рејтинга или са негативним оценама због непреузимања пошиљки. Сви артикли се могу преузети лично у Шапцу на адреси краљице Марије број 5 у термину по договору.  

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.