slika
1 od 1

RELIGIJA NJEGOŠEVA Sveti vladika Nikolaj Velimirović

400 din

Šabac
Korišćeno
5
0
pre 10 dana
Odgovara na 91% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
Svastarnica online
Član od 25.06.2009.
kp izlog

62287) RELIGIJA NJEGOŠEVA , Sveti vladika Nikolaj Velimirović , Kreativna knjiga Beograd 2021 , Niko do danas nije, kao Nikolaj, toliko duboko prodro u Njegoševu dušu, i tako svestrano i temeljno proučio i dočarao duh i natčovečansku pamet ovog cetinjskog gorostasa. Do pojave ove studije Njegoš je bio nedovoljno ispitani rudnik neotkrivenih dragocenih duhovnih blaga. Neki naši književnici pokušavali su samo da opišu pesnički nedostižni talenat autora „ Gorskog vijenca“ . O Njegošu pak kao o misliocu i filozofu vrlo malo se pisalo, a o njemu kao religioznom geniju, ni malo. Ove nedostatke dopunjuje „ Religija Njegoševa“ .

Nikolaj dočarava kakvu je strahovitu i nečuvenu borbu Njegoš imao sa samim sobom, sa svetom i prirodom: kako su ga raspinjali napori da otkrije suštinu bića Božjeg, prirode i čoveka: i cilj njihovog bitisanja.
mek povez, format 14 x 20,5 cm , ćirilica, 177 strana

ID Oglasa: #166127901
Informacije

Комуникација искључиво преко порука сајта Купујем продајем. Не шаљем поузећем члановима без рејтинга или са негативним оценама због непреузимања пошиљки. Сви артикли се могу преузети лично у Шапцу на адреси краљице Марије број 5 у термину по договору.  

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.