slika
1 od 1

Jevanđelje prepričano za decu

950 dinFiksno

Beograd
Novo
4
0
pre 56 dana
Чувари - Маран ата
Član od 13.03.2024.
kp izlog

Јеванђеље препричано за децу 

------------------ 

Аутор:  Мирсини Вигопулу
Издавач:  Беседа, Нови Сад
Година издања:  2004.
Страна:  144
Повез:  тврди (са илустрацијама у боји)
Писмо: ћирилица 

------------------ 

Увод из предговора

Драга децо, за време свог овоземаљског живота, наш Господ Исус Христос није написао ниједну књигу. Када је напунио тридесет година, изашао је да проповеда о царству небеском и три и по године непрестано је путовао и поучавао народ. Тек неколико година после Његове крсне смрти и славног Васкрсења, свети јеванђелиста Матеј је у својој књизи укратко описао живот и учење Сина Божијег и ту књигу је назвао Јеванђељем. Грчка именица „ јеванђеље“ означава „ радосну, благу вест“ . Јеванђеље је блага вест о нашем спасењу од греха, ђавола и смрти а кроз веру у Исуса Христа.

 

Касније су свети апостоли Марко, Лука и Јован Богослов такође саставили своја Јеванђеља, делимично понављајући и допуњујући казивање светог апостола Матеја. Због тога се ова четворица апостола називају и јеванђелистима.

 

У књизи коју ви држите у рукама сва четири Јеванђеља обједињена су у јединственом приповедању, поједностављеном тако да и за вас буде приступачно.

 

За хришћанина је Јеванђеље најважнија света књига. У њој се открива да је наш Бог Пресвета Тројица, Отац, Син и Свети Дух. Отац небески је послао Свог љубљеног Сина да спасе грешно човечанство. Син Божији је за нас умро на крсту, а затим је васкрсао и свима верујућима подарио спасеље. Вера у Христа, међутим, мора се потврдити и делима. У Јеванђељу ћемо пронаћи и заповести Христове: уколико их будемо испуњавали, постаћемо чеда Божија и наследници царства небеског. Најважнија Спаситељева заповест јесте да љубимо Бога и ближњег.

 

Да бисмо побожно живели, непоходно је да познајемо и да волимо реч Божију-свето Јеванђеље. Као што је телу неопходан хлеб, тако је души неопходна реч Божија; као што је очима потребна светлост да би могле да виде, тако је и души неопходно јеванђелско учење, како би могла да узраста у добру и светости.

ID Oglasa: #164422591
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.