slika
1 od 1

Sećanje jedne devojčice - Lidija Čarska

350 din

Beograd
Novo
1
0
pre 56 dana
Чувари - Маран ата
Član od 13.03.2024.
kp izlog

Сећање једне девојчице – Лидија Чарска 

---------------------- 

Аутор:  Лидија Чарска
Издавач:  Чувари, Београд
Година издања:  2013.
Страна:  139
Повез:  меки
Писмо:  ћирилица
Формат: 13 x 20 x 1 цм 

---------------------- 

Након револуције дела Лидије Чарске бивају прећутно забрањена. По наредби нових власти све њене књиге уклоњене су из књижара и библиотека, као штетене за децу комунизма, што се догађало са делима многих великана књижевности деветнаестог века.

 

Хероји Лидије Чарске су припадници различитих друштвених слојева. Тема њених дела су универзалне вредности: љубав према ближњем, доброта, пожртвованост, саосећајност, незлобивост, праштање.

 

Лидија Чарска одличан је познавалац психологије малишана и младих. Она на свет гледа њиховим очима и размишља и реагује на њихов начин. У њиховим чистим срцима царују вера и нада, што им и помаже да пронађу излаз из безизлаза. У њеним делима, утемељеним на моралним принципима, нема моралисања, које је често разлог унутарњег отпора код деце и младих.

ID Oglasa: #164422046
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.