slika
1 od 1

GRADOVI I MANDALE Burhart Brentjes

500 din

Šabac
Korišćeno
4
0
pre 11 dana
Odgovara na 92% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
Svastarnica online
Član od 25.06.2009.
kp izlog

SV 9
61705) GRADOVI I MANDALE , Burhart Brentjes , Prosveta Beograd 1988 , orijentalna arhitektura,
Ogromni prostor između Arabijskog okeana i stepa centralne Azije, bio je već milenijumima nadasve aktivan prostor kulture, s kojeg su mnogi podsticaji išli na istok i zapad, sever i jug - kao što je i sam sa svoje strane preuzimao kulturna dobra Mesopotamije, Indije ili stepa.

Da li ekspanzije jezika ili ideologija, pa i oblici umetnosti koja se formira, mogu, možda, biti i suprotstavljeni? Da li se može zamisliti da neko pobedničko pleme koje je na nižem stupnju razvoja, jednom razvijenom narodu, u ovom slučaju podjarmljenom stanovništvu, nametne silom svoj jezik, ali da sam preuzme njegovu materijalnu kulturu?

Grčki i latinski izveštaji uticali su na jednostranu sliku o kulturi Irana, jer su stranci uglavnom videli samo spoljašnost, a jedva shvatali ideje koje su se tu radale i koje su bile značajne za razvoj kulture.
mek povez, format 12 x 20 cm , latinica, ilustrovano, 120 strana

ID Oglasa: #166226778
Informacije

Комуникација искључиво преко порука сајта Купујем продајем. Не шаљем поузећем члановима без рејтинга или са негативним оценама због непреузимања пошиљки. Сви артикли се могу преузети лично у Шапцу на адреси краљице Марије број 5 у термину по договору.  

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.