slika
slika
slika
1 od 3

Slike i sećanja - afrička tikva u zbirkama MAU

600 din

Novi Sad
Kao novo - nekorišćeno
17
0
pre 13 dana
Odgovara na 88% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Zoran
Član od 25.06.2015.
Svi oglasi

Novo!

 

Slike i sećanja
Afrička tikva u zbirkama muzeja afričke umetnosti
Zbirka Vede i Zdravka Pečara

Izdavač - Muzej afričke umetnosti, Beograd,

2016. god.
Broširan povez, 23 cm.

76 str. Kunstdruk, ilustracije pun kolor
Na srpskom i engleskom jeziku

Izložba „ Slike i sećanja“ rekreira istorijski trenutak, kao i socijalne i lične motive koji su vodili kreiranju jedne veoma interesantne, a u izvesnoj meri zanemarene zbirke predmeta u Muzeju afričke umetnosti u Beogradu.

Afrička tikva - kalabaš - je kao predmet svakodnevne upotrebe ostavio duboki otisak u imaginaciji kako putnika, tako i lokalnog stanovništva na afričkom kontinentu. Jedni su izgradili čitavu mrežu metafora i mitova oko ove biljke i predmeta, a putnici ga videli kao neizbežan deo iskustvenog i idejnog „ afričkog pejzaža“ . Izložba „ Slike i sećanja“ prati afričku tikvu kroz zbirke MAU - od predmeta kao što su posude, kašike i muzički instrumenti, do skulptura i predmeta primenjene umetnosti koji reprodukuju kalabaš kao motiv. Ovaj pristup dovodi u pitanje oštru granicu između onoga što se smatra autentično „ etnografskim“ naspram suvenirskog predmeta. Potporu izložbenoj scenografiji daju razglednice, fotografije, kao i zanimljive beleške osnivača muzeja, Zdravka i Vede Pečar, iz vremena njihovog boravka u Africi (od pedesetih do ranih osamdesetih godina prošlog veka).

 

MOLIM VAS PAŽLJIVO PROČITAJTE! !!

Komunikacija isključivo porukama na kupujem - prodajem. Plaćanje pre slanja, rok za uplatu je pet radnih dana, po isteku roka smatram da je kupac odustao od kupovine. Knjige šaljem kao preporučenu tiskovinu, paket, Post Express-om… Poštarina isključivo na teret kupca. Za oštećenja nastala u transportu, ne odgovaram, ali ću se truditi da robu zapakujem najbolje moguće, i da je obezbedim od bilo kakvih oštećenja. Šaljem u inostranstvo po cenovniku Pošte Srbije (uplata Western Union-om). Na teritoriji Novog Sada preuzimanje knjiga je moguće na adresi koju ćete dobiti porukom (Novo naselje).

Zbog velikog broja predmeta, molim Vas da pre kupovine proverite da li imam predmet koji želite putem poruke na Kupujem prodajem.

ID Oglasa: #145188093
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.