slika
slika
slika
slika
1 od 4

Van Gogh - Majstorska djela u velikom formatu

2.000 din

Novi Sad
Korišćeno
Dostupno odmah
28
3
pre 31 dan
Odgovara na 88% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Zoran
Član od 25.06.2015.
Svi oglasi

Polovna knjiga, izuzetno očuvana, na par mesta povez popustio, ali nema odvojenih listova. Knjiga je kompletna i čista.

Autor: Brian Petrie,
Izdavač: Grafički zavod Hrvatske - Zagreb,
1976. god.
Broširan povez, 41,5 cm.
112 str. Kunstdruk, ilustrovano

Slike, crteži, grafike, 108 reprodukcija

30. marta 1853. godine rođen je Vinsent van Gog, postimpresionistički slikar.

Van Gog je počeo da slika još kao dete, a nakon nekoliko godina odlučio je da će biti umetnik. Tek u kasnim dvadesetim godinama počeo je da se bavi slikanjem, dok je najveća i najpoznatija dela završio u poslednje dve godine svog života.

Bio je veoma plodan umetnik, pa je tako za nešto više od 10 godina naslikao 2.100 dela, od kojih je 860 ulja na platnu i više od 1.300 akvarela, crteža, skica i grafika.

Van Gog nije bio priznat za vreme života. Njegovi radovi, koji odlikuju grubom lepotom, hrabrim bojama i emotivnom iskrenošću, znalo je da ceni samo par ljudi u to doba. Pored toga, njegov rad nije ni bio poznat, bar ne u razmerama u kojima je danas poznat.

Zahvljajujući svom radu, koji obuhvata autoportrete, pejzaže, mrtvu prirodu i portrete, svrstan je u grupu vodećih umetnika 20. veka. Njegovi najčešći motivi bili su čempresi, polja pšenice i suncokreti.

Dugo je patio od anksioznosti i učestalih mentalnih bolesti. Umro je u 37. godini od prostrelne rane metkom. Smatra se da je izvršio samoubistvo, mada nikada nije pronađen pištolj iz kog je upucan.

 

MOLIM VAS PAŽLJIVO PROČITAJTE! !!

Komunikacija isključivo porukama na kupujem - prodajem. Plaćanje pre slanja, rok za uplatu je pet radnih dana, po isteku roka smatram da je kupac odustao od kupovine. Knjige šaljem kao preporučenu tiskovinu, paket, Post Express-om… Poštarina isključivo na teret kupca. Za oštećenja nastala u transportu, ne odgovaram, ali ću se truditi da robu zapakujem najbolje moguće, i da je obezbedim od bilo kakvih oštećenja. Šaljem u inostranstvo po cenovniku Pošte Srbije (uplata Western Union-om). Na teritoriji Novog Sada preuzimanje knjiga je moguće na adresi koju ćete dobiti porukom (Novo naselje).

Zbog velikog broja predmeta, molim Vas da pre kupovine proverite da li imam predmet koji želite putem poruke na Kupujem prodajem.

ID Oglasa: #157521804
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.