slika
slika
slika
slika
1 od 4

GRIENAUER 1973 Art Deco Medal Hermes/Mercury Nude MUŠKI TIM

3.590 dinFiksno

Valjevo
316
4
pre 9 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 15 minuta.
De Lipac online
Član od 12.02.2017.
kp izlog

 1973. godina. ART DECO. POTPISAO: GRIENAUER. Originalna patina stara 51 godinu!

 

Jedna strana medalje - HERMES/MERCURY - Hermes je u grčkoj mitologiji glasnik  bogova, zaštitnik putnika i lopova, pastira, pjesnika,  atletičara i trgovaca;  Zeusov i Majin sin. Hermesov je pandan u rimskoj mitologiji Merkur.  

 

Druga strana -NUDE MUŠKI TIM za nadvlačenje konopca.

50 mm / 40 grama BRONZANA MEDALJA

Austrija - medalja Privredne komore Beča.

 

Autor GRIENAUER. Signirano! Edvin Grinauer bio je jedan od najznačajnijih bečkih vajara i medaljara 20. veka. Rođen je u Beču 7. marta 1893. godine, a 1912. godine, sa 19 godina, Grinauer je već stvarao svoje prve portretne reljefe. Studirao je na bečkoj Kunstgeverbeschule. Njegov opus traje više od pola veka. Umro je 21. avgusta 1964. Grinauer je radio skoro isključivo po nalogu i bio je stručan u svim oblastima skulpturalnog dizajna. Posebno je poznat kao dizajner austrijskih prigodnih i redovnih kovanica. Osvojio je zlatnu medalju za medalje na Umetničkoj olimpijadi 1928. (Olimpijska izložba umetnosti u Amsterdamu), i bronzanu medalju (2. ) za 1948.

 

Slične medalje dostižu cene od 100 $ na globalnim aukcijskim sajtovima. Reči za guglanje:  HERMES/MERCURY NUDE MALE TUG-OF-WAR TEAM BRONZ MEDAL GRIENAUER

Poštovani kupci, dobićete potpuno isti artikal koji vidite na slikama, nije sličan ili drugo. Molimo pregledajte fotografije. Hvala

 

 

 

KPz76 9507

ID Oglasa: #96407992
Informacije

Uštedite kupujući više predmeta. Šaljemo sve u objedinjenom paketu – plaća se samo jedna dostava.

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.