slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 6

Ratna značka flote

1.400 din

Čačak
562
22
pre 13 dana
Odgovara na 86% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
Art
Član od 10.02.2009.
kp izlog

Metalna znacka   56mm x 42mm velicina
High Seas Fleet rata značka
Pomorsku ratnu značku odobrio  je vrhovni komandant mornarice, veliki admiral Raeder, 30. aprila 1941.  Svi oficiri i vojnici koji su se borili protiv Engleske na bojnim brodovima ili krstaricama na moru mogli su biti odlikovani .  Pali vojnici mogli su ga dobiti i posthumno.  Propisi o dodeli zahtijevaju dobro vodstvo i ukupno 12 sedmica na ratnom putovanju.

High Seas Fleet ratna značka , bilo je Nemacko vojno odlikovanje Drugog svjetskog rata, dodjeljuje za uslugu posade Kriegsmarine High Seas flote, uglavnom bojnih brodova i razaraca , ali također oni brodovi koji su ih operativno podržavali za koje nije dodijeljena druga nagrada. Iako je nagrada ustanovljena u aprilu 1941. godine, mogla bi se dodeliti za akcije koje su se odvijale pre ovog datuma. Bilo je to "prvenstveno kao priznanje morskoj borbi" protiv Britanske flote
Немачки бојни брод Бизмарк (нем.  Bismarck) један је од најпознатијих ратних бродова Другог светског рата, и најбољи је у својој класи. Добио је име по немачком канцелару из XIX века,  Оту фон Бизмарку, а постао је познат након Битке за Дански теснац (мај, 1941), када је, пошто је потопио заставни брод и понос Британске Краљевске морнарице,  бојни крсташ ХМС Худ 1941, Черчил наредио „ Потопите Бизмарк! “ . Након лова који је трајао три дана, Бизмарк је потопила Британска краљевска ратна морнарица.

ID Oglasa: #109381028
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.