slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 10

Stari opticki pirometar - Made in USA

5.000 din

Kula
Dostupno odmah
916
7
pre 4 dana
Odgovara na 97% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Kućnimačak
Član od 08.07.2011.
Svi oglasi

Vintage -stari opticki instrument PYROMETER -Made in USA  
-Pyro - Optical Pyrometer.   
-Bergenfield N. J.  

-The Pyrometer instrument Co.   
-Instrument za merenje visokih temperatura od 1000 do 1900stepeni Celzijusa, dobro ocuvan ima  svoju zastitnu kutiju,   rezervni izvor referentnog zracenja, ispravan je . . . prodaje se bez baterije koja je normalno na starost instrumenta odavno zavrsila karijeru.  

-Instrument se prodaje sa svojom zastitnom futrolom i sa dve sijalice koje sluze kao referentni izvor zracenja i koje su bazdarene na odredjenu vrednost.   Temperature se meri tako sto se poredi spektar isijavanja tj. zracenja tela koje emituje visoku temperaturu sa referentnim izvorom zracenja koji se nalazi u instrumentu.   

Pirometar

Redak instrument.   

 

---Temperature se meri tako sto se instrument usmeri prema izvoru zracenja toplote (obicno ako se meri toplota prilikom livenja liva i sl. . ), -na dnu kucista ima da se namesti grubo daljina izvora toplote koji se meri a na okularu fino da se fokusira da se dobije jasan osvetljen krug kad se gleda kroz okular. . . . -kada se kroz okular fokusira izvor zracenja onda se na istrumentu pritisne dugme da se u instrumentu upali referentna sijalica koja emituje uvek isti usko definisani referentni spektar zracenja (na donjoj skali na instrumentu na kojoj pise "current number" ocitace se struja koja tece kroz tu sijalicu tj. prakticno stanje baterije tj da li je baterija ispraznjena da ne bi doslo do poglesnog merenja. . . da bi sijalica davala uvek isti spektar zracenja potrebna je otprilike ista struja da tece kroz nju. ) i ta sijalica ce u vidnom polju okulara osvetliti jednu tackicu koja je u sredini kruga svetlosti koje emituje izvor merenog zracenja. . .

, --- onda se pomera nareckani prsten na telu instrumenta koji pomera i skalu na instrumentu i pomera filter u samom instrumentu koji manje ili vise zatamni ili osvetli izvor zracenja. . . to se cini dok se ne izjednaci intezitet zracenja izvora koji se meri sa izvorom referentnog svetla u instrumentu . . tj. dok svetla tackica u sredini svetlog kruga ne bude iste boje kao i svetli krug. . . . kad se poklopi da su oba zracenja istog inteziteta onda se spolja na skali ocita vrednost temperature

ID Oglasa: #62397314
Informacije

Robu saljem Postexpresom, Aksom, Bexom, CC paketom, preporucenim pismom, tiskovinom, ili moze licno preuzimanje, kupac placa robu prilikom preuzimanja ili moze unapred uplata na racun

 


POLOVNA ROBA SE PRODAJE U VIDJENOM STANJU, DOBRO POGLEDATI SLIKE U OGLASU I PROCITATI OPIS ROBE

 


Kontakt preko poruka na KP  (eventualno na telefon u vremenu od 9h do 18h)

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.