slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 7

Rekuperator VENTS Solo RA1-50-9 R V.2 za slatkovodni

360 €

Beograd | Čukarica
Kao novo - nekorišćeno
404
12
danas
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Zoran
Član od 14.12.2016.
Svi oglasi
 

VENTS Solo RA1-50-9 R V.2 .
Rekuperator za slatkovodnu akvaristiku.
Zini ventilator sa povratom toplote i energijeMsksimalni kapacitet vazduha - 50 m3/h
U sirem smislu ventilacija podrazumeva izmenu vazduha u nekom zatvorenom prostoru namenjenom za životnu i radnu sredinu. Značaj čistog vazduha za normalno odvijane životnih funkcija je nemerljiv, pogotovo kada se ima u vidu da se količina kiseonika troši počev od disanja, obavljanja različitih delatnosti i procesa. Smanjenje količine kiseonika, koja u vazduhu čini 20,95%, koji se troši prilikom disanja ili drugih procesa ako što su grejanje, priprema hrane i upotreba različitih materija ima posledice koje se kreću od laganih smetnji do ugrožavanja vitalnih životnih funkcija. Ovo je posebno izraženo u zatvorenom prostoru pri čemu je osim deficita kiseonika prisutan i čitav niz manje ili više štetnih materija: prašina, dimova i para, mikroorganizama i sl. U većini slučajeva kvalitet vazduha u zatvorenim prostorijama je lošiji od spoljnog. Iz tog razloga izmena vazduha u zatvorenom prostoru je primarni uslov kvaliteta života.

Princip je jednostavan: iz prostora izbaciti vazduh sa manjkom kiseonika i štetnim materijama i ubaciti čist vazduh. To je poznato i primenjivano kroz dugu istoriju ljudskog roda do današnjeg dana. TehnološkI razvoj omogućio je da kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru postigne optimalne parametre u pogledu čistoće, temperature I vlage. Ograničavajuće uslove predstavljau globalna zagađenja i smanjenja energetskih resursa. To ima za posledicu stalni porast potrošnje i cena energenata zbog čega su glavna nastojanja na uštedi energije, odnosno energetskoj efikasnosti sistema, filtracije, ventilacije, grejanja I hlađenja stambenih, prizvodnih i poslovnih objekata.
Ventilator Rekuperator ima benefit, u prostoriji gde se drzi slatkovodni akvarijum. Ili vise akvarijum (odgajivacnica)
Smanjuje vlagu, unosi cist vazduh spolja a izbacuje ustajali vazduh iz prostorije. Samim tim povecava ph u akvarijumu.
Ovim procesom se smanjuje miris .
Veoma mali poteosac energije A++ 3 w.


.




Za instalaciju je potrebna rupa precnika 100mm.
Koja se busi u zidu, fiksnom prozoru ili nadprozorskom prostoru.
Poseduje daljinski upravljač sa kom se regulise brzina i modovi. Senzor za vlagu koji se podesavavod 60%-90%

Za trziste Evropske unije.  .    Kupci sa manje od 20 ocena ili sa negativnim ocenama, prvo uplata na racun ili post netom a zatim slanje.  Slanje iskljucivo Post expresom.  Hvala na razumevanju Novo ne korisceno! Garancija dve godine. Rok isporuke 15 dana. Nj
ID Oglasa: #158156427
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.