slika
slika
slika
slika
slika
1 od 5

Kućica za ptice

1.000 din

Feketić
Kao novo - nekorišćeno
Dostupno odmah
1.892
34
pre 13 dana
Kuzzman
Član od 29.09.2020.
Svi oglasi
Kućice za ptice su napravljene od drvenih dasaka (puno drvo) pošto je drvo prirodan materijal i dobar izolator. Napravljene su od polovnih, korišćenih dasaka što je i vidljivo: moguće neravnive, izbočine, pukotine i sl. Kućica je spojena vijcima.

Nisu u pitanju ukrasne kućice, već kućice po meri ptica koje liče na njihovo prirodno stanište. Kućica se sastavlja na određen način zbog veće čvrstine, bolje izolacije i veće otpornosti na propuštanje vode. Ipak, drvo u različitim vremenskim uslovima "radi", širi se i skuplja, što dovodi do pucanja drveta.

Na dnu kućice je pet rupica kako bi voda koja uđe, sakupi se u kućici mogla da otekne. Prostor na prednjoj stranici između ulaza i dna unutar kućice je dodatno izgreban kako bi ptići, kada dođe vreme, mogli lakše da se popnu do ulaza. Krov je pričvršćen za nosač kućice šarkom kako bi se mogao otvoriti radi čišćenja kućice i ima vizir iznad prednje strane zbog zaštite od grabljivica i kiše. Na krov, sa unutrašnje stane, postavljena je jedna daščica koja omogućava da se krov ne klima/šeta levo-desno. Uz pomoć dva eksera i parčeta žice krov je osiguran da se ne otvara npr. pod udarom vetra. Kao nosač kućice služi letva koja je pričvršćenja za zadnju stranu kućice i koja viri iznad i ispod kućice. Na delovima letve koji vire nalazi se par rupica za ekser, vijak ili žicu, gumu, sve u zavisnosti kako i gde se postavlja kućica. Zbog zaštite od grabljivica, ulaz u kućicu je dodatno ojačan daščicom koja je postavljena oko ulaza. Ulaz se stavlja visoko kako bi kućica bila što dublja, sa što većim korisnim prostorom, da ptići ne bi ispali iz kućiće i kao dodatna zaštita od grabljivica.

Ofarbana je farbom na vodenoj bazi, u dve ruke (prva ruka osnovni zaštitni premaz (temeljni) - impregnant, druga ruka završni premaz), četkom što je i vidljivo. U kućici se nalazi uputstvo (namena, postavljanje, zaštita, održavanje). Kućice su skladištene u pomoćnim prostorijama te su mogući vidljivi ostaci prašine i paučine.

Kućica za manje ptice
Prečnik ulaza u kućicu je 35 mm. Shodno tome kućicu bi mogli da nastane: vrapci (poljski, pokućar/obični/domaći), senice (velika, jelova, ćubasta/kukmasta, crnoglava/siva, planinska, plava/plavetna), muharice/muvarice (belovrata/crnobela), crvenrepke (obična/šumska), crvendaći, brgljezi/puzavci, pliske/pastirice, detlići (mali), vijoglavi, carići.

Dimenzije kućica bez letve nosača i vizira krova: Težina: 3 do 4 kg; Širina: oko 15 do oko 18 cm; Dužina: oko 16,5 do oko 17,5 cm; Visina: oko 31 do oko 32,5 cm; Debljina dasaka: 2 do 2,5 cm.

Dimenzije su orijentacione/prosečne kako bi imali predstavu o veličine kućica, a može se desiti da neka kućica malo odstupa od ovih dimenzija.

*

Kućicu(e) šaljemo Poštom. U zavisnosti od broja naručenih kućica šaljemo ih u paketima: jedna kućica, dve kućice i četiri kućice, ili kombinacijom pomenutih paketa. Za oštećenja nastala u transportu ne odgovaramo.

Cene za slanje poštom:
Paket jedna kućica: PostEkspres 1600 din. ; CC Paket 1360 din.
Paket dve kućice: PostEkspres 2760 din. ; CC Paket 2410 din.
Paket četiri kućice: PostEkspres 5050 din. ; CC Paket 4510 din.
U cenu je uračunata vrednost kućice (1000 din. po kućici) i troškovi poštarine (na dan 31.12.2023. ). Moguća promena cene usled promene cena poštarine.

Plaćanje unapred uplatom na tekući račun ili PostNet uputnicom. Po prijemu uplate šaljemo kućicu(e). Dostaviti adresne podatke: Ime i Prezime, Ulica i broj, Poštanski broj i mesto, PAK i Broj mobilnog telefona.

Kućicu(e) je moguće preuzeti i lično na teritoriji opštine Mali Iđoš (Mali Iđoš, Lovćenac, Feketić), uz dogovor za lokaciju i termin. Plaćanje prilikom preuzimanja.

Cena za lično preuzimanje:
Jedna kućica je 1000 dinara.

Ne šaljemo izvan Srbije. Molim vas da pogledate slike, pročitate opis i uslove tj. ceo tekst oglasa od početka do kraja. Kupovinom potvrđujete da ste pogledali slike, pročitali uslove i opis i da se slažete sa njima. Ako vas nešto dodatno interesuje, ako imate pitanja komunikaciramo putem poruka na sajtu.
ID Oglasa: #141545877
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.