slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 12

Terarijum polu završen

Kontakt

Novi Sad
Neispravno ili oštećeno
547
4
pre 13 dana
Nemanja
Član od 20.09.2012.
Svi oglasi

Milion snova me splelo u mrežu i nemam adute, kako bi Letu Štuke opisali u svojoj pesmi.  

Ovo je jedan od onih projekata što se jednom u životu urade i zamišljenio je da traje. Primoran sam da ga prodam jer jednostavno nemam vremena i više od godinu dana nisam ništa radio na njemu. Ovde ću objasniti ukratko šta je rađeno i kako je zamišljeno, a ozbiljni kupci me mogu i nazvati, pa i doći da vide kako to izgleda.

Zamšljen je kao ugradni, pa da mogu da ga ubacim u orman. Dimenzije su 76 x 50 x 110 cm. To su spoljne. U njemu je zamišljeno da živi kameleon.   Ne mora se ugrađivati, ako dodate neko postolje.

Napravljen je od MDF-a, prefarban akrilnom bojom, a unutrašnji deo je premazan epoxy smolom, pa je vodootporan. Vidi se na jednoj slici premazan.  

Zatim je imitacija kamena urađtna sa pur-penom i stirodurom, nakon toga neki delovi sa gipsom,   a veći deo je premazan sa Ceresit fasadom. Akrilnim bojama je crtano preko toga, a zatim opet premazano epoxy-jem na mestu gde je zamišljena mala fontanica i vodopad. (Levi deo terarijuma) Vodopad radi i pumpa je ugrađena. Epoxyjem je takođe zaštićen i deo za sađenje biljaka.  

Na slikama se vidi ekran i Aurduino mikrokontroler, senzori. Oko 70% softvera je gotovo. Na ekranu se mogu čitati temperature sa četiri ćoška teratijuma, kao i vlažnosti vazduha. Preko enkodera se upravlja programom i moguće je paliti i gasiti svetla (Dva komdada. UV i grejanje, gde se grejanje može i dimovati). Može se paliti prskalica, koja iz rezervoara prska vodu pomoću pumpe na podesivo mesto. Kontroliše se i protok vazduha, koji prave kuleri u gornjem delu.

 

Ono što još nisam završio je automatizacija svega, pa da se čita neki fajl sa SD kartice,   na kom bi pisali intervali kada treba da se prska voda, pali ili gasi svetlo i podešava temperatura.   Zamislio sam da na desnoj strani budu i mali box-ovi za bubice, pa da se na određene intervale i oni otvaraju i hrane životinju.  

Staklo je zamišljeno da ide iz dva dela. Donji deo bi se ubacio u žlebove koji su napravljeni,   a gornji je zamišljen da se podizačima podiže na gore.   Kada bi se stavilo staklo, zasadile biljke, malo sredili kablovi, terarijum bi bio već funkcionalan. Ko želi onda dodatno da se igra, trebalo bi doraditi i malo programiranja. Oko toga se možemo dogovoriti da završim ja.  

Cena možda zvuči velika, al pogledajte koliko je jedna tabla MDF-a, pa koliko je boja, fasada, pur pena i meseci provedeni u garaži. Fosil sam samo radio više od mesec dana jer sam želeo da se za par hiljada godina arheolozi češu kada iskopaju i zapitaju da li je to pravo. Kada se sve sabere, ja to dajem i ispod cene jer znam da uloženo ne mogu dobiti. Na slikama se ne može videti, ali pri svakom paljenju/gašenju svetla ili nečega, pojavljuju se animacije kameleona koji jede bubu. Baš sam dosta vremena uložio i u sam softver i kod ću dati zajedno sa svom ovim. Imam i nacrtane šeme da bi se znalo šta koji kabel i žica radi i čemu služi.

Sve što sam namenio da ugradim u terarijum, uključeno je u ponudu.

Za sva dodatna pitanja, budite slobodni da me kontaktirate.

ID Oglasa: #158309925
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.