slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 15

Damasko DC56 (Valjoux 7750)

1.700 €

Beograd | Zemun
Korišćeno
Dostupno odmah
81
8
pre 12 dana
Pedja
Član od 04.12.2012.
Prava egzotika na našem tržistu.
Damasko DC56 je pilotski hronograf. Izrađen je od čelika koji je 4x čvršći od običnog koji se koristi za izradu satova (ne sadrzi nikl u sebi). Damasko je patentirao taj proces koji se zove "ice-hardening". U kućištu je tzv. Anti-magnetni "kavez" otporan do  80,000 A/m. Kučište, kao i kompletan sat, izrađeni su u Nemačkoj (nema kineskih delova). Damasko je takođe patentirao specijalni sistem za krunicu (ušrafljujuća) i pušere (mogu se koristiti po vodom - i krunica i pušeri jer koriste specijalnu Viton tehnologiju).
Staklo je safirno i ima AR premaz sa obe strane tako da deluje da sat faktički nema staklo. WR je 100m.
Mehanizam je poznati Valjoux 7750 s tim da je pre ugradnje, svaki mehanizam "štelovan" 13 dana da bi se dobilo odstupanje od maksimalnih +4 sec na dan. Konkretno ovaj sat ima odstupanje +2 sec na dan. Chronograph radi besprekorno, vraca na nulu.
Dolazi sa kožnom i nato narukvicom. Obe su faktički nove kao i sam sat.
Dimenzije su: 40mm (44mm sa krunicom). L2L 46mm. Debljina kučista 13.5mm. Sirina lugova je 20mm sto ovaj sat cini pravim "strap monsterom". Izgleda sjajno na kozi, nato i gumi.
Monohromatski izgled sata. Ne upada previše u oči ali je napravljen tako da će nas sve nadživeti. Pregledan cifer, dobra luminacija. Bez suvisnih detalja jer ovo je sat sa svrhom a ne sminka. Ozbiljan "tool" watch. Po meni, kvalitetniji od Sinn satova jer je fabrika u porodičnom vlasništvu, ne prave veliki broj satova godišnje i vode računa o svakom detalju.
Sat dolazi u full setu.
Cena novog je 2500€ tako da mislim da je cena ovog, u mint stanju veoma korektna. Jedini polovan na prodaju koji sam pronasao na internetu: poslednja slika (bez kutije, papira i samo kozna narukvica).
Narukvica sa slika 3 i 4 ne ide uz sat.
ID Oglasa: #166143362
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.