slika
slika
slika
slika
1 od 4

Ručni sat BURAN

350 €Fiksno

Niš
Korišćeno
Dostupno odmah
112
0
pre 11 dana
Nikola B
Član od 06.05.2013.
Svi oglasi

 Buran Sibir, iz kolekcije, malo korišćen!

Sa izuzetno retkim ukrašenim Molnija kalibra 3603 (ruska kopija UNITAS-a).

Tačno vreme iz snežne Rusije! "Buran" znači "snežna oluja u tundri" i ovaj redak sat nosi ponosno ime "Buran Sibir"!

Elegantno kućište od nerđajućeg čelika sa crvenim zlatom ima prečnik 45 mm i visinu od 13 mm, ali zbog posebnog savijenog oblika kućišta odlično pristaje na zglob i udobno je za nošenje.

Lep srebrni brojčanik u obliku giljoširanja ima zlatne arapske brojeve i kazaljke i pokazuje malu sekundu na poziciji "9".

Na poziciji "6" možete videti ćirilično ime Sibira.

Na poleđini od kristala prikazan je kompleksno ukrašen (ženevske pruge i plavi šrafovi) mehanizam Molnija kalibra 3603 (ovaj kalibar ima 18 dragulja, 41 sat rezerve snage, zaštitu od udara i 18000 poluvibracija/sat). Propusnost je 22mm. Ograničeno na 999 komada.

Nažalost, ovaj robustan i lepo ukrašen kalibar se više ne proizvodi, pa je danas veoma retkost.

Ovaj retki Molnija kalibar 3603 dolazi iz fabrike Molnija u Čeljabinsku na Uralu, koja danas uspešno proizvodi džepne mehanizme za satove i precizne uređaje za avione i vojna vozila. Fabrika satova Molnija osnovana je na Uralu početkom Drugog svetskog rata, pošto je ruska industrija satova, koja je bila koncentrisana u Moskvi, decentralizovana iz strateških bezbednosnih razloga.

Kolekcionarski predmet, odlično stanje, malo korišćen

ID Oglasa: #163758441
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.