slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 9

Litebook 2.0 - Uređaj za svetlosnu terapiju

2.000 din

Novi Sad
Korišćeno
Dostupno odmah
104
5
pre 13 dana
Odgovara na 97% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Hori
Član od 18.10.2009.
Svi oglasi

Ispravan uređaj za svetlosnu terapiju kad je tmurno vreme, nema sunčeve svetlosti. . . . Portabl sunčeva svetlost. . . Nekoliko redova ispod ima detaljniji opis, koji se skinut sa neta i preveden Google prevodiocem, pa nemojte zameriti ako ima nejasnoća ali je koliko toliko razumljivo. . .

Kome je razumljivije na engleskom, na poslednjoj slici imate link ka izvornom linku.

 

Uz uređaj ide i strujni adapter za punjenje.

 

Skinuto sa neta i prevedeno Google prevodiocem.

 

Litebook Elite je uređaj koji možete poneti sa sobom bilo gde da biste obezbedili svetlosnu terapiju. Koju vrstu terapije nudi svetlo? Pa, prema onima koji znaju, može pomoći u borbi protiv niske energije, razdražljivosti, poteškoća sa koncentracijom, problema sa spavanjem, mlaznog zastoja i žudnje za ugljenim hidratima. Vau, mogao bih da pomognem sa svim tim problemima ; o) Ali kako funkcioniše terapija jarkim svetlom?

„ Eksperimenti pokazuju da su osobe koje pate od sezonskog afektivnog poremećaja (SAD) pod uticajem svetlosti, koja igra glavnu ulogu u lučenju melatonina. Melatonin je takođe prirodni hormon koji proizvodi pinealna žlezda vašeg tela. Ovo je žlezda veličine graška koja se nalazi neposredno iznad sredine mozga. Tokom dana, nivoi melatonina se jedva mogu otkriti kod osoba koje ne pate od S. A. D. Kada svetlost udari u vaše oko, mrežnjača prenosi impulse vašem telesnom satu, koji se nalazi u hipotalamusu. Hipotalamus reguliše spavanje, ishranu, telesnu temperaturu i libido.

Klinička istraživanja pokazuju da talasna dužina The Litebook-a može pomoći u regulisanju nivoa melatonina u telu. Takođe povećava neurotransmiter dobrog osećanja (serotonin), zbog čega se osećate zadovoljnim i punim energije.

Koja je razlika između zimskog bluza i S. A. D. -a? SAD je oblik sezonske depresije koja se obično javlja tokom jeseni i zime, iako se javlja i letnji SAD. Zimski bluz je blaži oblik koji pogađa do 25% ljudi. Iako su simptomi manji i manje izraženi, zimski plavi često izazivaju smanjenje energije i entuzijazma, abnormalan umor, želju za spavanjem više nego obično i žudnju za hranom bogatom šećerom i ugljenim hidratima.

Hajde da pogledamo uređaj. . .

 


Litebook je uređaj veličine prenosivog CD plejera. Veličine je 5 inča k 5 inča k 1 inča (12,5 cm k 12,5 cm k 2,5 cm) i težak je 8 oz. (225g). Napravljen je od plastike svetlo plave i srebrne boje.

 

Integrisani poklopac sočiva služi kao postolje za podupiranje Litebook-a na vašem stolu. Pored poklopca sočiva, jedini pokretni deo na Litebook-u je gumeno dugme za napajanje. Pritiskom na dugme za napajanje upaliće se svetlo. Takođe će vam omogućiti da podesite svetlosni tajmer. Možete da podesite Litebook da se automatski isključi nakon 15, 30, 45 ili 60 minuta. Tajmer se podešava tako što držite dugme za napajanje pritisnutim, a zatim ga više puta pritiskate da biste podesili dužinu tajmera. 4 segmentna LED dioda statusa u gornjem desnom uglu uređaja daje vam vizuelnu povratnu informaciju za tu postavku. Takođe služi kao LED indikator statusa baterije. Kada treperi, znate da će baterija uskoro biti potrebna.
Ugrađena punjiva litijum-jonska baterija obezbeđuje do 2 sata svetlosti kada je potpuno napunjena.

 

Ispod sočiva su 24 bele LED diode. Ove LED diode oponašaju vršne talasne dužine sunca - za koje se ispostavilo da su talasne dužine na koje naša tela reaguju za zdravlje. 15 do 30 minuta svetlosti dnevno trebalo bi da bude dovoljno za prosečnu osobu. Dobra vest je da ovo svetlo ne emituje UV zračenje, tako da je bezbedno za upotrebu.

Preporučuje se da Litebook prvo koristite ujutru. Stariji ljudi smatraju da će im upotreba u ranim večernjim satima pomoći da ne zaspiju prerano ili da se ne bude prečesto tokom noći.

 

Litebook je veoma svetao! Naravno, ne želite da ga gledate direktno, ali mora da bude otprilike 12-20 inča (30-50 cm) od vašeg lica. Bio sam pomalo zabrinut da bi tako svetao uređaj mogao da izbaci mnogo toplote. Međutim, moji strahovi su bili potpuno neosnovani. Litebook ostaje hladan na dodir. . . čak i prednja sočiva.

 

Najbolje je da ga postavite na sto ili sto pod uglom tako da vam ne blešti u oči. Zatim nastavite sa svojim normalnim aktivnostima kao što su rad na računaru, čitanje, doručak itd.

Prema dokumentaciji koja se isporučuje sa ovim proizvodom, osoba bi trebalo da primeti poboljšanje u roku od 30 dana. Tek nekoliko nedelja testiram Litebook i nisam siguran koliko mi je pomogao do sada. Još uvek sam mrzovoljan zbog vremena ; o) To se verovatno neće promeniti do proleća. Jedino poboljšanje koje mogu da primetim je to što nakon upotrebe svetla kada ujutro dođem na posao, osećam da mogu da uđem u svoj posao brže nego inače. Nekad se ujutru moj mozak u potpunosti 'probudi' tek posle 9 ujutro. Otkako sam počeo da koristim Litebook, čini se da mi se mreža klipova brže čisti. Nisam siguran da bih platio 200 dolara za tu jednu pogodnost, ali vidim gde bi to moglo biti od velike pomoći čestim putnicima koji pate od jet lag-a.

ID Oglasa: #139341723
Informacije

Šaljem pouzećem Post Express-om isključivo registovanim članovima koji nemaju negativnih ocena.
Ukoliko nemate ocene ili imate negativnu ocenu ili niste uopšte registrovani na KP,   bez izuzetaka prvo ide uplata na moj tekući račun.

Troškove slanja snosi kupac, dostavu ne radim a lično preuzimanje je moguće u Novom Sadu, na Telepu u Kotorskoj ulici.

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.