Nenad Bear

Vranje

Član od: 04.12.2011.

Korisnika ne možete oceniti:

  • ako ste se nedavno registrovali,
  • ako se iz Vaše konverzacije KP Porukama ne može utvrditi da je do kupoprodaje došlo,
  • ako ste ga već ocenili pre manje od 7 dana,
  • ako je konverzacija starija od 30 dana,
  • ako ste korisnika već ocenili iz iste konverzacije.

Kompjuteri | Desktop > Monitori

Opis iz oglasa tačan: Ne

Komunikacija protekla dobro: Ne

Ispoštovan dogovor: Ne

Prodao neispravan monitor, ne radi ulaz za displayport (pise u oglasu tako da to ja nisam video) ali ne pise u oglasu da monitor gubi signal na hdmi ulazu, i kad se podesava visina ili ugao monitora, ekran se gasi i izbacuje statiku. I posle toga on mene krivi sto nije naglasio da monitor noje ispravam i gubi signal na hdmi ulazu
Monitor je ispravan ali kupac NIJE obratio pažnju na opis a i na napomene u razmenjenim porukama PRE kupovine: Ovaj monitor je gejmerski i AKCENAT U OPISU je bio upravo na te mogućnosti a i na mane. Po fabričkim spec. osveženje od 144Hz je preko DisplayPorta i DVI-D izlaza a ne može na HDMI Za DisplayPort sam u opisu napomenuo da nije radio dok je DVI-D izlaz potpuno ispravan sa slikama testa monitora. U razmeni poruka sa kupcem sam opet napomenuo da za ovaj monitor mora imati DVI-D kabl a i grafiku sa tim izlazom. On se slaže i uzima monitor sa DVI-D kablom a tek kad je dobio monitor zaključuje da on uopšte nema taj izlaz na grafici. Potpuno nepoznavanje tematike i dečje ponašanje!

Kompjuteri | Desktop > Grafičke kartice

Opis iz oglasa tačan: Ne

Komunikacija protekla dobro: Ne

Ispoštovan dogovor: Ne

Rekao je da je graficka odlicna i da radi super, medjutim grafikca ne radi iz glave, stvarno sramota. ..
Ne slažem se nikako sa ocenom koju je dao kupac jer je neosnovana i ishitrena. Kategorički tvrdim da je grafička kartica poslata kupcu potpuno ispravna a pri tom je neotvarana sa stikerom na šrafu i fiksiranim kulerom. Po običaju je pre slanja je opet radi ponovne provere pokretana i to na dva sistema Windows 7/64 i Windows 10/64.Posle probe i testiranja napravio sam slike(skrinšot) testova izvadio iz računara upakovao i poslao. Znači ni u kom momentu nisam posumnjao na njen rad i ispravnost. Kupac mi po preuzimanju šalje poruku da ona nije ispravna što mi je potpuno neverovatno i sumnjivo. Kupac pominje da je nosio karticu u neki servis (pitanje je koji i kakav) gde je „majstor” kao utvrdio da ona ne radi a da pri tome nije proverio i ostale komponente u kompjuteru.Na moj zahtev da se izvrši detaljnija provera svih komponenti kupac se sinoć složio da će reći majstoru da pogleda i ostale komponente.Napominje da je i ranije je imao problema sa starom grafičkom jer mu je puta nije palila već je bilo potrebno dodatno „nameštanje” .Ipak se slažem sa time i savetujem da je proba i u nekom drugom kompjuteru ili ploči. Kupac mi kaže da če me obavestiti ujutru šta je urađeno. Danas sam čekao na odgovor ali uzalud odgovora nije bilo već mi je kupac ishitreno i bez najave dao negativnu ocenu Napominjem da sam bio spreman da i pored svega uvažim reklamaciju ali do toga nije došlo jer sam verovatno naišao na vrlo nerazumnu i isfrustriranu osobu sa kojom nema dogovora. Verovatno nije hteo ni da dođe do vraćanja kartice nazad jer su je opet verovatno oštetili skidajući stiker i kuler. Kupac nema nikakve ocene i ima odrešene ruke za bilo koju reakciju i postupak dok sam ja i slični ozbiljni članovi nemoćni i moramo trpeti svakakva iživljavanja. Moja je greška što sam uopšte pravio kupoprodaju sa takvom osobom.

Audio > Pojačala

Opis iz oglasa tačan: Ne

Komunikacija protekla dobro: Da

Ispoštovan dogovor: Ne

pojacalo se u oglasu opisivalo "kao iz radnje, sa 2-3 sitne ogrebotine" a cinjenice govore sledece: Po ivicama fronta mnostvo vrlo dubokih zareza, poklopac sav u ruznim pecatima, verovatno tretiran sprejem, Led vumetar zakrivljen jer nije vracen u svoje leziste nakon pretp. servisiranja ili ciscenja, izlazni tranzistori na jednom kanalu zamenjeni i pri tom nekvalitetno zalemljeni. .. Tacno je da pojacalo radi korektno, ali kupac mora biti upoznat sa svim navedenim nedostacima, tehnickim ili estetskim, da bi se odlucio za kupovinu i mogao da izvaga cenu. Ne prihvatam nikakve izgovore tipa NISAM ZNAO ZA TO. .. Pri tom prodavac nije pristao na moj predlog da mu se vrati uredjaj. .. !
Ne slažem se sa ocenom koju je dao kupac jer je pojačalo opisano baš onako kako je izgledalo a to se i videlo na slikama koje su jasne i uverljive.Teško je ugoditi ovakvim ljudima koji su perfekcionisti i traže savršenstvo za male pare.Tražiti da uređaj iz 1980 god izgleda kao nov je pravo iživljavanje, takođe tražiti da uređaj koji je tehnički u potpunosti ispravan(što i priznaje) opisati sa manama koje to nisu je pravo iživljavanje. Što se tiče ogrebotina koje su stvarno male, odjednom su kod kupca postale ogromne,stvarno ne znam kako je to moguće ako nije opet iživljavanje.U nedostatku još nečega što bi mi zamerio optužuje me da slike nisu original a kad je uvideo da je preterao i da nije u pravu nije se ni izvinio već je nastavio sa napadima .Takođe nije tačno da nije ispoštovan dogovor jer sve što smo dogovorili je ispunjeno a takođe sam izašao u susret smanjivanjem cene koja i onako nije bila velika.Ako ćemo o poštenju kupca zašto je on čekao da skoro prođe rok od 7 dana i malo pre toga me ocenio i ocrnio znajući da ću ja najverovatnije izgubiti pravo da uzvratim jednakom ocenom.Stvarno "pošteno" nema šta ,svaka čast.
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.