Nikola

Beograd | Novi Bg.

Član od: 16.08.2011.

Korisnika ne možete oceniti:

  • ako ste se nedavno registrovali,
  • ako se iz Vaše konverzacije KP Porukama ne može utvrditi da je do kupoprodaje došlo,
  • ako ste ga već ocenili pre manje od 7 dana,
  • ako je konverzacija starija od 30 dana,
  • ako ste korisnika već ocenili iz iste konverzacije.

Kompjuteri | Laptop i tablet > Laptopovi | Baterije

Opis iz oglasa tačan: Ne

Komunikacija protekla dobro: Ne

Ispoštovan dogovor: Ne

Baterija placena 2700 + 350 din postarina sa opisom da drzi preko 2 sata. Baterija dva puta testirana i drzi jedva 45-50 minuta. Prodavac uvazava reklamaciju pod uslovom da mu vratim bateriju koja drzi 2 sata pa ce mi uplatiti novac nakon testiranja. To je prosto nemoguce izvesti jer da baterija drzi 2 sata ja je ne bih ni vracala.
Reklamacija bi bila uvažena samo pod uslovom da mi se vrati baterija sa serijskim brojem kao na fotografiji. Očigledno je to bio problem u ovom slučaju i članu je lakše bilo da dodeli negativnu ocenu, nego da zaista rešimo problem, ukoliko slučajno očekivanja nisu ispunjena. Fer i korektno sam ponudio refundaciju nakon provere da je to stvarno moja baterija po serijskom broju. Odgovor i negativna ocena od strane kupca idu u prilog tome da se ovde radilo o klasičnom pokušaju zamene "staro za novo", tj. da mi se nazad pošalje i progura neka stara baterija i da se naplati refundacija za moju skoro novu bateriju, pod izgovorom da kupljena baterija nije onakva kao što je navedeno u oglasu. Tako bi kupac zadržao novu bateriju, rešio se stare i još dobio nazad i novac koji je dao za otkup baterije. Obmana na internetu stara preko 20 godina, i poznata pod nazivom "i jare i pare", pošto bi kupac u ovoj situaciji sve zadržao. Izbegavati saradnju sa ovim članom, kako da ne biste dolazii u slične diskutabilne situacije i rizikovali da budete obmanuti, bilo kao prodavci ili kupci.
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.