slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 20

Apartmani Sobe Smestaj Rooms na OBALI Dunava Djerdap

15 €

Donji Milanovac
24.639
297
pre 10 dana
Odgovara na 95% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Lepenac ✅
Član od 06.10.2010.

SOBE      ROOMS  ZIMMER

 

Ukupno 8 soba svaka soba zaseban ulaz !

Sobe su sve Trokrevetne svako svoj leža ili bračni krevet sa ležajem , poseduje svako svoje kupatilo internet i TV .  

 

DONJI MILANOVAC

 

 U SRCU DUNAVA 

 

 

Izdajem ( sobe ), u Donjem Milanovcu na samoj obali Dunava , svaka soba ima sve sto Vam je potrebno za odmor .   Ukupno 8 soba sa 3 lezaja , svaka soba zasebna sa svojim  ulazom , toaletom i parkingom , TV , WI-FI internet . Sobe se nalaze na 1m od Dunava : ) .

 

 

Donji Milanovac je naselje na desnoj obali Dunava, na 75mnv, u središnjem delu Đerdapa, na magistralnom putu M 25/1 ( Požarevac – Kladovo) i biciklističkoj ruti „ Euro velo 6” .  

Moderno je uređeno naselje sa prostranim gradskim parkom i šetalištem duž obale Dunava. U samom centru naselja nalazi se pristanište i granični prelaz za međunarodni rečni putnički saobraćaj , od uslužnih objekata: autobuska stanica, pošta, banka, turistički info centar, restorani, prodavnice i kafe barovi.

U neposrednoj blizini Donjeg Milanovca nalazi se arheološko nalazište Lepenski vir .  

Da li ste znali da u istočnoj Srbiji leto duže traje? Zašto?   Zato što se u istočnoj Srbiji nalazi Donji Milanovac, grad sa najviše sunčanih dana u Srbiji.   Donji Milanovac je ujedno i za sva čula mamac. Ovde možete odsesti u Motelu  sa najlepšim pogledom na Dunav, šetati uređenim stazama tik uz samu obalu reke, probati izuzetno ukusan Bareni Donjemilanovački sir na žaru ili fantastičnu riblju čorbu , i ribu na zaru ( Somovina kotleri , Smudj porcijas , Saran , Tolstolobik ) , I naravno domaca Vina (  belo  crno rose )  Negotinski vinarija .   Do Donjeg Milanovca stiže se Đerdapskom magistralom, koja prolazi kroz najlepše delove Đerdapske klisure. Vidikovci na ovom potezu su veoma brojni. Preporučujem da ih iskoristite i lagano uživate u prizoru na jednu od najimpozantnijih klisura Evrope.

U samom kompleksu nalazi se i porodicni restoran Lepenac :  

U samom srcu Nacionalnog parka Đerdap, sa predivnom terasom i pogledom na Dunav, u porodičnom vlasništvu restoran Lepenac dočekuje goste preko 20godina. Domaća tradicionalna vruca lepinja sa grilovanim sirom je savršen početak na putu ukusa. Domaći šardone iz Negotinskih podruma sa svežom grilovanom ribom iz Dunava je savršen spoj. .

Posetite nas.

Dobro došli. 

Nacionalni park Đerdap se nalazi u jugozapadnom delu Evrope, u severoistočnom delu Republike Srbije, na samoj međunarodnoj granici sa Rumunijom.

Ukupna površina Nacionalnog parka iznosi 93.968 hektara, a zaštitnom zonom obuhvaćeno je 63.608 hektara. Osnovni prirodni fenomen ovog područja je magična Đerdapska klisura kroz koju protiče reka Dunav.

Park se prostire na oko 100 km desne obale Dunava od Golupca do Karataša kod Kladova i obuhvata uzani šumoviti brdsko planinski pojas, širine 3-9 km uz Dunav, koji se izdiže iznad Dunava od 50-900 metara nadmorske visine. Ovo područje - područje Đerdapske klisure nacionalnim parkom je proglašeno 1975. godine.

Specifičan geometrijski razvoj, vrlo povoljna đerdapska klima, složena struktura klisura,  kanjona i dubokih uvala, ovaj prostor izdvajaju kao jedinstven europski menzuralni tercijarne flore, vegetacije i stena.

Flora Đerdapa se ne odlikuje samo raznovrsnošću i bogatstvom, nego i izrazitim verignim karakterom. Na prostoru parka opstaje preko 1100 biljnih vrsta. Raznolikost staništa i zajednica se odrazila i na faunu koja poput flore, nosi obeležje reliktnosti. Na ovom prostoru se mogu sresti medved,  ris,  vuk,  šakal,  štekavac,  sova ušara, crna roda kao i mnoštvo drugih vrsta.

Vrlo povoljni uslovi za život bili su razlog stalnog prisustva čoveka o čemu svedoče mnogi arheološki nalazi i kulturno-istorijski spomenici, kao što su naselje Lepenski vir, arheološki lokaliteti poput Djoke,  Golubački grad, ostaci Trajanovog mosta,  Trajanove table, rimskog limesa, raznovrsni kasteli, do očuvanih primera narodne srpske arhitekture.

Osnovna odlika parka je velika šumovitost (preko 64%) i izrazito bogatstvo i raznovrsnost flore, faune geomorfoloških oblika i bogatstvo kulturno-istorijskih spomenika od najstarijih epoha do danas. Oko 9% odnosno 5500 ha površine Nacionalnog parka Đerdap čini deo Dunava koji pripada Srbiji. To Nacionalni park Đerdap čini i rečnim nacionalnim parkom. Dolina Dunava sastavljena je od tri kanjonsko-klisurske doline:

  • Golubačka, dugačka 14,5 km, najmanje širine 230 m
  • Gospođin Vir dužine 15 km i najmanje širine između 220 m
  • Kanjon Velikog i Malog Kazana dužine 19 km i najmanje širine 150 m

i tri kotline:

  • Ljupkovska
  • Donjomilanovačka
  • Oršavska

Kanjonske doline usečene su u krečnjake južnih Karpata.

Đerdap, Gvozdena vrata, hiljadama godina je izazov za putnike, trgovce, ratnike i mirotvorce. To su vrata između dva važna kulturna i ekonomska dela sveta, između donjeg i srednjeg Podunavlja. Đerdap je oduvek bio prirodno strateško mesto ogromnog značaja, i u ratu i u miru. Zato je duž Đerdapa veliki broj istorijskih spomenika.

cena : 15€ po osobi

ID Oglasa: #78425737
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.