slika
slika
1 od 2

Ruanske patke, jaja za nasad

180 dinZamena moguća

Vladimirci
710
19
pre 13 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od jednog dana.
Dejan Atic
Član od 18.04.2017.
Svi oglasi

Oplodjena jaja Ruanskih pataka,

Moguce slanje brzom postom.

 

Ruanska patka je francuska rasa (ime je dobila po gradu Ruanu), veoma slična po boji perja divljoj patki. To je rasa za proizvodnju mesa, mada joj je i produkcija jaja na zavidnom nivou. Jedna je od najboljih francuskih rasa pataka. Spada u srednjestasne rase pataka. Vrlo je proždrljiva, brzo raste i dosta lako se aklimatizuje.

Prosečna telesna masa ženskih grla u priplodu iznosi 3 do 3,5 kg, muških 3,5 do 4 kg, a utovljenih grla 5 do 5,5 kg. Utovljena grla mogu dati i do 1,5 kg masti. Meso je odličnog kvaliteta.

U pogledu produkcije jaja ova rasa pataka je dosta dobra. Godišnje se po nosilji u proseku dobije oko 80 jaja. Prosečna masa jaja iznosi 70 do 80 g. Ljuska jajeta je zelene boje. Perje dobrog kvaliteta, nežno, meko, ali zbog šarene boje nije tako cenjeno. Iako ova rasa pataka ima značaja za francusko, pa i svetsko živinarstvo, u našoj zemlji je malo zastupljena.

HID broj: 802476010441
ID Oglasa: #165229034
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.