slika
slika
slika
slika
slika
1 od 5

Nukleus dvodelni AB, 5 + 5 ramova

4.100 din

Čurug
Novo
274
12
pre 10 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
vetshop-petshop online
Član od 25.11.2016.
kp izlog

PČ-14110  -  LR  (4100din)

PČ-14120  -  DB  (4500din)

 

Nukleus dvodelni 5 + 5 ramova LR/DB, sadrži: - standardnu daščanu podnjaču, - nastavak za 10 ramova, podeljenih pregradnom daskom na dve celine od po 5 ramova, - 10 ukovanih ramova, - zbega koji je podeljen na dva dela, tako da svaki deo može da zaprimi standardnu litarsku hranilicu (plastične hranilice ne dolaze u sklopu zbega). - standardni krov dimenzija za LR košnicu opšiven limom. Leta se nalaze sa prednje strane, te je preporučljivo da se prednja strane nukleusa ofarba u dve različite boje, na način da dve površine jasno izvrše podelu na polovine kako bi se pčele lakše orijentisale. Pregrada koja deli nukleus na dve celine je pokretna što pčelarima omogućuje da se njenim uklanjanjem telo može koristiti i kao nastavak. Uklanjanjem jedne matice i spajanjem dva nukleusa može se na ovaj način formirati jedno jače društvo.

 

Nukleusi služe za odgoj, sparivanje i testiranje matice. U nukleusu može da se formira i malo pčelinje društvo koje, prema potrebi, može u njemu i da prezimi. Nukleusa ima više tipova, međutim, svi oni uglavnom odgovaraju svojoj nameni i u pogledu kvaliteta nema bitnih razlika između njih, kao što je to slučaj između košnica. Radi lakše manipulacije pri radu najbolje je da ramovi u nukleusima budu iste veličine kao i ramovi u košnicama koji se koriste na pčelinjaku. Nukleus LR/DB od 10 ramova proizvodimo u dimenzijama standardnih LR/DB ramova, kao prikazan model. Standardni nukleus LR/DB od 10 ramova se sastoji iz jednog nastavka za 5+5 ramova, podnjače, zbega za plastičnu hranilicu odnosno poklopne daske, krova opšivenog limom i 10 hofmanovih ramova.

 

Mogućnost kupovine preko računa. Cena je sa iskazanim PDV-om.  
ID Oglasa: #156161572
Informacije

Svi proizvodi su deo naše ponude i nisu uvek dostupni za poručivanje,   pa Vas molimo da nas prvo kontaktirate radi provere dostupnosti.

Zbog velikog broja artikala (preko 40000) i čestih izmena cena dobavljača postoji mogućnost da neke od cena nisu ažurne.   Robu šaljemo nakon što kupca obavestimo o ceni, dostupnosti i ostalim informacijama
PIB 109622285

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.