slika
1 od 1

Slavol VVL 1l

600 din

Majur (Šabac)
Kao novo - nekorišćeno
262
3
pre 14 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Nenad
Član od 04.04.2012.
Svi oglasi

SLAVOL VVL je tečno đubrivo, stimulator rasta koji je sertifikovan za primenu u organskoj i tradicionalnoj poljoprivrednoj proizvodnji. Naš Slavol VVL je pravi izbor ukoliko želite zdravije, kvalitetnije plodove i povećan prinos.

Slavol VVL se koristi za sadnju voća i vinove loze, kao i folijarnu prihranu:

  • Voća:  jabučastog, koštičavog, jagodastog i jezgrastog
  • Vinove loze
  • Sadnica i kalemova

Biljke mogu da usvajaju materije iz spoljašnje sredine preko korena i lista.  Folijarno biljke usvajaju aktivne materije pesticida, sredstava za ishranu biljaka, biostimulatore.  

Kako deluju auksini koje sadrži SLAVOL VVL?

Folijarnom primenom auksini-indol-3-sirćetna kiselina (IAA),  koji se nalaze u preparatu SLAVOL VVL, kroz stomine otvore, preko floema dospevaju do svih delova biljke gde pospešuju deobu ćelija i izduživanje ćelija i organa.  

Obzirom da je IAA u ovim preparatima prirodnog porekla, nastala kao sekundarni metabolit bakterija, biljke na njega trenutno reaguju kao da je produkt njenog metabolizma. Auksini su regulatori rasta kod biljaka i učestvuju u svim fiziološkim procesima u biljci:  

  • obrazovanje bočnih i adventivnih korenova (rizogeneza),  
  • razvoj stabla,  
  • rast stabla u debljinu,  
  • razvoj listova,  
  • oplodnja,  
  • razvoj ploda.  

Kao efekat ovakvog dejstva hormona dolazi do bržeg i masivnijeg razvoja bočnih u adventivnih korenova, brže i pravilnije diferencijacije pupoljaka, razvoja listova sa većom lisnom površinom za obavljanje procesa fotosinteze.  

Biljke koje su prskane SLAVOL-om VVL imaju jači koren, veću lisnu masu, ujednačene plodove i veće prinose. SLAVOL VVL sprečava opadanje i pucanje plodova pred berbu, smanjuje napad saprofita u skladištima.

Takođe, koristi se u proizvodnji sadnog materijala za inicijaciju i formiranje adventivnih korenova podloge, brže zarastanje kontaktne površine između podloge i plemke. Koncentracije auksina u ovim preparatima su prilagođene potrebama biljaka za koje su namenjeni.  

U Slavolu VVL aktivnu materiju čine i žive ćelije bakterija koje kada dođu u kontakt sa zemljištem naseljavaju površinu korena i pozitivno utiču na ishranu biljaka azotom, fosforom, kalijumom, mikroelementima.

JABUČASTO VOĆE (Jabuka, kruška, kunja, kušmula):

Slavol VVL se primenjuje folijarno u dozi od 5l/ha, samostalno ili sa tretmanima redovne zaštite sa pesticidima (fungicidi, insekticidi).

 1. Precvetavanje sa 5 l/ha  2. Razvoj ploda nakon oplodnje (plod veličine lešnika) sa 5l/ha  3. Nakon junskog opadanja plodova sa 5l/ha

4. Period jul-avgust sa 5l/ha

 5. 10 dana pred berbu sa 5l/ha   KOŠTIČAVO VOĆE (Breskva, šljiva, kajsija… )

Slavol VVL se primenjuje folijarno u dozi 5l/ha, samostalno ili sa tretmanima redovne zaštite sa pesticidima (fungicidi, insekticidi).

 1. Precvetavanje sa 5 l/ha

2. Nakon proređivanja ploda (intezivan porast ploda) sa 5l/ha

3. Promena boje – početak zrenja sa 5l/ha

  4. Nekoliko dana pred berbu sa 5l/ha   JAGODIČASTO VOĆE

Slavol VVL se primenjuje folijarno u dozi 5l/ha, samostalno ili sa tretmanima redovne zaštite sa pesticidima (fungicidi, insekticidi). Utiče na krupnoću ploda, više plodova po cvetnoj grani, obojenost plodova, ranije sazrevanje plodova za 5-10 dana.

 1. Početak vegetativnog porasta(formiranje lisne rozete)  2. Tokom cvetanja  3. Nakon oplodnje – plod veličine 2-3cm  4. Pred berbu  5. Nakon berbe za kondiciju živica   SADNICE VOĆA (Sadni materijal)

Slavol VVL se primenjuje folijarno u toku vegetacije. Povećava debljinu, visinu sadnica i utiče na bolje formiran korenov sistem.

      1. Potapanje sadnog materijala (Potopiti koren sadnice u 2% rastvora Slavol VVL-a.       2. Zalivanje posle sadnje (Nakon sadnje zaliti svaku sadnicu sa preostalom količinom rastvora).       3. Folijarno (5l/ha uz utrošak vode od 300-400 litara, više puta u toku vegetacije).   VINOVA LOZA

Slavol VVL se primenjuje 5 l/ha samostalno ili sa pesticidima (fungicidi, insekcitidi).

 1. Vidno formiranje cvasti – precvetavanje sa 5l/ha  2. Intezivan porast bobice sa 5 l/ha  3. Faza zatvaranja grozda sa 5l/ha  4. Faza šarka sa 5l/ha
ID Oglasa: #147012850
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.