slika
1 od 1

Hemomitron SC

2.950 din

Zrenjanin
Kao novo - nekorišćeno
242
1
pre 11 dana
Odgovara na 99% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Princv online
Član od 14.01.2014.
kp izlog

065039 Hemomitron SC 1 l po 3000 din
068112 Hemomitron SC 5 l po 2950 din  l

Primena aktivne materije:

Ova aktivna materija izaziva inhibiciju procesa fotosinteze svojstvenu svim zelenim biljkama koja svetlosnu energiju sunca pretvara u šećere. Zemljišni (rezidualni) i manje folijarni (kontaktni) preparat za suzbijanje jednogodišnjih širokolisnih korova, izuzetne selektivnosti za kulturu. Upotreba: posle nicanja gajene biljke ili više puta u postu u šećernoj i stočnoj repi. Za varijantu prskanja, posle setve, a pre nicanja treba se opredeliti kada očekujemo jaču pojavu korova pre nicanja repe i u dovoljno vlažnim zemljištima. Dozu odrediti prema sadržaju humusa te spektru i uzrastu korova. Izvanredno selektivan budući da i nekoliko puta veće doze od preporučenih ne ostavljaju nikakve štete na repi. Osnovni partner u kombinaciji s drugim preparatima za suzbijanje: abutilona, ambrozije, (osjaka) cirsiuma ili travnih korova. U postu prskanja obaviti u kotiledonskom stadijumu korova kada zadovoljavaju i manje doze metamitrona uz dodatak ulja. Poslednji put može da se koristi do kraja maja. U protivnom može da ošteti pšenicu kao prvu u plodoredu. U slučaju propadanja useva, nakon 4 meseca, dozvoljena je setva šećerne i stočne repe. LD50 3300. S. O. = III. Karenca: OVP.

Mehanizam i način delovanja a. m. : Deluje na proces fotosinteze, kao inhibitor transporta elektrona u fotosistemu II. Selektivni, translokacioni herbicid. Usvaja se predominantno korenom, mada može i listom nakon čega se translocira ksilemom do svih biljnih delova. Delovanje ispoljava u hloroplastima, na tilakoidnim membranama. Karenca a. m. : OVP - šećerna repa. HRAC klasifikacija a. m. : C1 Organska: Ne Napomena:
- Ne sme se primenjivati: na temperaturama > 250C; na vrlo slabo (> 1% humusa) i jako hum. zemljištima (> 5% humusa).
- U slučaju preoravanja ili preveremenog skidanja useva, na tretiranim površinama se može ponovo sejati šećerna repa i cvekla.
- MBT: jednom (jednokratno) ili dva (dvokratno) ili tri (trokratno), ali ukupna količina primene ne sme preći 8 kg/ha). Klasa: Herbicid

Aktivna materija: Metamitron 700 g/l

Formulacija: SC - Koncentrovana suspenzija

Pakovanje: 1l, 5l

Proizvođač: Agromarket

Karenca: 91 dan

Plodored: u slučaju preoravanja ili prevremenog skidanja useva, na tretiranim površinama se mogu ponovo sejati šećerna repa i cvekla. .

MDK(mg/kg): 0,05

Radna Karenca: do sušenja depozita (do 6 sati posle tretiranja zemljišta)

Primena:

USEV / ZASADKOLIČINA PRIMENEVREME PRIMENE ŠEĆERNA REPA 2,0 Dvokratno, “ split” aplikacija pri čemu I tretman kada je usev u fazi 2 prava lista, a korovi u fazi od kotiledona do 4. lista, a II tretman 7-10 dana posle prve primene

DELOVANJE:

aktivna materija pripada grupi Triazinoni. Predominantno se usvaja korenom, a delimično i lisnom masom krećući se akropetalno. Deluje na proces fotosinteze kao inhibitor transporta elektrona u fotosistemu II. Delovanje ispoljava u hloroplastima, na tilakoidnim membranama.

SPEKTAR DELOVANJA

ŠIROKOLISNE KOROVSKE VRSTE:

štir obični (Amaranthus retroflexus), štir bljutavi (A. blitoides), pepeljuga (Chenopodium spp. ), tatula obična (Datura stramonium), dvornici (Polygonum spp. ), gorušica poljska (Sinapis arvensis), pomoćnica obična (Solanum nigrum), a zadovoljavajuće suzbija ambrozija pelenasta (Ambrosia artemisiifolia)

PREPORUKE I NAPOMENE:

Ne sme se primenjivati na temperaturama višim od 25 ° C. Ne sme se primenjivati na slabo humoznim zemljištima (< 1% humusa) i jako humoznim zemljištima (> 5% humusa). U višekratnoj primeni ukupna količina preparata ne sme preći količinu od 8 l/ha. Može se mešati sa preparatima na bazi fenmedifama, etofumesata, triflusulfuron-metila i klopiralida. Tretiranje iz vazduhoplova nije dozvoljeno. Utrošak vode je 200 - 400 l/ha (2 - 4 l na 100 m² ).

ID Oglasa: #109452577
Informacije
cena nekih artikala je sklona promeni jer  zavisi od uvoznika i dobavljaca, svakako u slucaju promene obavezno obavestavamo pre slanja, isto vazi i o trenutnoj dostupnosti artikla
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.