slika
slika
slika
1 od 3

Biljna mešavina za pravljenje travarice

600 din

Zaječar
Kao novo - nekorišćeno
24.286
381
pre 7 dana
Aleksandra Dimitrijević
Član od 20.09.2018.
Svi oglasi
"ZELENA VILA" je dugo čuvani zapis mešavine trava sa Stare planine i doline Timoka za pravljenje vrhunske raki travarice, prefinjenog mirisa i ukusa, koji se godinama prenosio sa generacije na generaciju.

Veoma se jednostavno pravi u kućnim uslovima.
Sadržaj naliti sa 5l raki jačine preko 24 gradi i ostaviti da odstoji na tamnom mestu 21 dan, na temperaturi od 15-20C. Nakon toga raki filtrirati, podesiti željenu jačinu destilovanom vodom i konzumirati hladnu.
Može se pripremati i kao biljni liker tako što se uz trave dodaje od 5-10 kafenih kašika meda koji u procesu fermentacije lekovitog bilja travarici daje poseban ukus.

Preporuka iz višedecenijskog iskustva u pripremi travarice:
Ova biljna mešavina najbolje ispoljava svoje arome u kombinaciji sa lozovačom, komovicom, šljivovicom, jabukovačom i kajsijevačom.

Ljubitelji kvalitetnih travarica često sebi postavljaju pitanje kako se pravi travarica i koje trave se stavljaju u raki travaricu.
Sam sastav mešavine nije tajna već je to njihov odnos koji je ključ izbalansiranog mirisa i ukusa.

"ZELENA VILA" je kombinacija 16 vrsta trava od kojih su nekoliko iz reda bobičastog voća koje daju blago slatkastu aromu finalnom proizvodu tako da ako niste ljubitelj gorkih raki ovo je pravi izbor za vas.

Bilje koje ide u ovu mešavinu je domaće, strogo kontrolisane proizvodnje, pakovano u uslovima koji odgovaraju HACCP standardu.
Proizvodi poljoprivredno gazdinstvo Dimitrijević iz Zaječara koje je i nasledilo recepturu.

Pored odličnih organoleptičkih karakteristika koje ova travarica poseduje, veoma je i lekovita.  

Cena za 5 kutija je 2.500,00 din.

Za veće količine postoji mogućnost dogovora.
ID Oglasa: #82911828
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.