slika
1 od 1

Kvasac Uvaferm 43 Restart, Lallemand 500g

4.799 dinFiksno

Novi Sad
Kao novo - nekorišćeno
12
0
pre 14 dana
Odgovara na 99% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Alatioprema
Član od 20.01.2016.
kp izlog

ENO-143

 

NAMENA PROIZVODA: Kvasac Uvaferm 43 Restart poseduje izrazitu sposobnost fermentacije zbog čega se koristi za pokretanje zastale fermentacije u belim, roze i crvenim vinima.

EFEKAT NA VINO: Kada dođe do zastoja negde na sredini alkoolne fermentacije, šira generalno sadrži mnogo više fruktoze u odnosu na glukozu koju kvasci preferiraju. Idealno rešenje do sada je bilo upotrebiti kvasac otporan na alohol sa velikim fermentnim kapacitetom kao što je Lallemand-ov Uvaferm 43 selekcionisan u Inter-Rhô ne Laboratory (Inter Rona Laboratoriji) u Francuskoj (u dolini Rone). Zahvaljujući procesu pre-aklimatizacije kvasca razvijenom od strane Lallemand-a, testiranom i odobrenom od strane laboratorije Inter Rona povećana je prirodna otpornost na toksične uslove zastale fermentacije. Ćelije kvasca Uvaferm 43 Restart su robustnije i bolje se i brže aklimatizuju posle inokulacije. Proizvođačka receptura sada uključuje i mikronutrijente koji pojačavaju sposobnost opstanka kvasca. U njih spadaju specifični steroli i polinezasićene masne kiseline koji skupa jačaju ćelijsku opnu kvasca. Ćelije kvasca kod ovog proizvoda su robustnije, sa manjom stopom ’’smrtnosti’’posle inokulacije, a zahtevaju i kraće vreme za aklimatizaciju u širi-vinu.
Kombinovano sa prethodnom podrumarskom praksom Uvaferm 43 Restart omogućuje vinarima da sada efikasno i u samo par koraka reše većinu problema vezanih za zastalu fermentaciju i time obezbede dobar kvalitet svojim vinima.

DOZIRANJE: U zavisnosti od uslova u u širi, određuje se količina kvasca koji se dodaje. Kod normalne fermentacije: 25 – 40 g/hl

Kod pokretanje zastale fermentacije: 40 g/hl

UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rastvoriti kvasac u 5 puta većoj količini čiste vode čija je temperatura 35-40° C. Promešati i ostaviti 15 minuta. Promešati tako rehidriran kvasac, lagano ga ohladiti na temperaturu šire i odmah inokulirati širu tako rehidriranim selekcioniranim kvascem. Preporučuje se da temperatura šire u vreme inokulacije ne bude niža od 15° C. Kada fermentacija započne, može se uključiti sistem za kontrolisanu fermentaciju.

Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska, podružnica Lallemand Inc.
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

 

 

 

 

ID Oglasa: #155910970
Informacije

ALATIOPREMA DOO je internet prodavnica osnovana 2016. godine u Novom Sadu.

 

Samo određene proizvode moguće je preuzeti kod nas na adresi, da biste proverili ovu mogućnost pozovite nas telefonom ili pišite poruku.

 

Robu šaljemo brzom pošto jedan dan nakon poručivanja.

 

RADNO VREME CALL CENTRA 08-18h

 

Kontakt telefon: 063/66-77-27

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.